Alpay Koraltürk’ün kurucusu olduğu ikinci el mobilya pazarı Kaiyo, 36 milyon dolar yatırım aldı

İkinci el mobilya satışına odaklanan e-ticaret girişimi Kaiyo, 36 milyon dolar yatırım aldı.

Mobilyacılık sektörü, her yıl 12 milyon tondan fazla atığa sebep olarak ABD’deki en büyük atık kategorilerinden birini oluşturuyor. Ev taşımak ve konutlara uygun mobilya seçmek gibi zorlukların yanı sıra, çevresel sorunlar da göz önüne alındığında, ikinci el eşya seçimi artık daha fazla insan tarafından tercih ediliyor.

İkinci el mobilya satışına odaklanan Kaiyo, Edison Partners tarafından yönetilen B Serisi finansman turunda 36 milyon dolar yatırım aldı. Diğer yatırımcılar arasında Moderne Ventures, Lerer Hippeau ve Max Ventures yer alıyor. Mevcut finansman ile birlikte Kaiyo, bugüne kadar toplamda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Eski adıyla Furnishare olarak bilinen Kaiyo, New York’ta beş yıl içinde beş kez taşınmak zorunda kalan Alpay Koraltürk tarafından 2014 yılında kuruldu. Ev taşımanın ve mobilya değiştirmenin zorluğunu deneyimleyen Koraltürk, Gram Games’in kurucuları arasında da yer alıyor. Kaiyo, şu anda New York, Philadelphia, Baltimore ve Washington D.C. gibi metropol bölgeleri dahil olmak üzere ülke çapında teslimat yapıyor. Müşteri hizmetlerinin verimliliğine önem veren Kaiyo, aynı zamanda sürdürülebilir bir gezegene adanmış bir çevrimiçi pazar olarak faaliyet gösteriyor.

Kaiyo, alıcılarına markalarda indirimler sağlayarak taşıma, teslim alım, temizlik ve teslimat işlemlerini gerçekleştirerek mobilya alım satımını basit hale getiriyor. Kaiyo, Covid-19 pandemisinin de etkisiyle iki yıl içinde %100 büyüdü. Girişim, mevcut finansmanı Kaliforniya eyaletinden başlayarak pazar genişlemesini daha da hızlandırmak için kullanacağını söylüyor. Kaiyo’nun kurucusu ve CEO’su Alpay Koraltürk, yaptığı açıklamada, “Kaiyo’da misyonumuz, harika tasarımları herkes için erişilebilir kılmaktır” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler