Hyper-casual oyun hızlandırıcı merkezi CrazyHubs İstanbul’un üçüncü dönem başvuruları açıldı

CrazyLabs partnerliği eşliğinde hit oyun geliştirmeyi hedefleyen hyper-casual oyun stüdyolarına yönelik başlatılan CrazyHubs İstanbul programının 6 Haziran 2022’de başlayacak üçüncü dönemi için başvurular açıldı.

Başvurunuzu CrazyHubs İstanbul‘un kendi web sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Bugüne kadar 18 stüdyonun mezun olduğu CrazyHubs İstanbul’da hedef, CrazyLabs’in uzmanlığı ve partner stüdyoların oluşturacağı ortak bir ekosistem ile tüm stüdyoların hit oyunlar geliştirmeye başlaması ve bu oyunların CrazyLabs tarafından global ölçekte yayınlanması.

CrazyHubs İstanbul’un 4 aylık fiziksel programında, stüdyolara verilen eğitim ve mentorluk ile hyper-casual oyun alanında nasıl başarılı olunacağının sırları paylaşılıyor. CrazyHub’ın ilk iki ayı içerisinde stüdyoların CPI testlerinde potansiyel gösterecek prototipler geliştirmesi için gerekli ortam oluşturuluyor.

3. ve 4. ayda ise CrazyLabs uzmanlarının mentorluk desteğiyle bu prototipler milyonların oynamak isteceği oyunlara dönüştürülüyor ve başarılı oyunlar global olarak yayınlanıyor.

Bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerinde açılan CrazyHubs hızlandırıcı merkezlerinde geliştirilen hyper-casual oyunlardan 5 tanesi CrazyLabs tarafından yayınlandı. Bunlardan Epic Hero Weapon Craft Masters, CrazyHubs İstanbul esnasında geliştirilen bir oyundu, geçtiğimiz ay Top Chart’lada üst sıralarda yer alan Frozen Honey ASMR iseCrazyHub Tel Aviv’e katılan bir stüdyo tarafından geliştirilmişti.

CrazyLabs, CrazyHubs İstanbul ‘a kabul edilen stüdyolara sunduğu kapsamlı eğitimin yanı sıra maddi anlamda da büyük destek sağlıyor.

CrazyHubs İstanbul’a seçilen stüdyolara 4 aylık program süresince ekip üyesi başına aylık $1.000 ödenek sunulmasının yanı sıra, programdan mezun olduktan sonra stüdyolara başarı seviyelerine göre yıllık 1.5 Milyon TL’ye varan kazanç elde etme imkanı verecek profesyonel yayıncılık sözleşmesi teklifi yapılacak.
Ayrıca katılımcı stüdyolara Kolektif House Levent’te bir ofis ortamı sunuluyor ve “Kolektif House” üyeliği de temin ediliyor.

CrazyHubs İstanbul’a nasıl başvurabilirsiniz?

18 yaş üstü ve eğitim hayatını tamamlamış adaylar (veya stüdyoların ekip üyelerinin) daha önce geliştirdikleri hyper-casual oyun portfolyolarını ve App Store/ Play Store hesap linklerini paylaşarak CrazyHub Istanbul’a başvurabilirler.

Stüdyo ekip üyelerinin 2 kişiyi geçmeyecek şekilde en az bir tane Unity Developer bulundurması şart olmakla birlikte yine en az bir kişinin konuşma düzeyinde İngilizce bilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, 4 ay sürecek olan CrazyHubs İstanbul programına fiziksel katılım zorunlu olup, gerekli şartlar karşılandığında stüdyoların isteğine göre program takvimi 1 ay daha uzayabilmektedir.

Bir stüdyoya dahil olmayan solo Unity Developer, 3D Artist veya Oyun Tasarımcıları için de programa başvuru imkanı sunulmaktadır. Adaylara seçildikleri takdirde diğer tekil adaylarla beraber yeni bir ekip kurma imkanı verilmektedir.

Güncel İçerikler