Şirketler için gider yönetimi çözümleri sunan Jeeves, 180 milyon dolar yatırım aldı

Global şirketler için “hepsi bir arada kurumsal kart ve gider yönetimi” çözümleri sunan Jeeves, 180 milyon dolar yatırım aldı.

New York merkezli fintech girişimi Jeeves, 2,1 milyar dolarlık bir değerlemeyle C Serisi finansman turunda 180 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Eylül 2021‘de B Serisi finansman turunda 57 milyon dolar yatırım alan Jeeves, o dönemde 500 milyon dolar değerindeydi. Bu, altı aydan kısa bir sürede hızlı büyüyen fintech girişiminin değerinin dört katına çıktığı anlamına geliyor. Jeeves’in kısa süredeki büyük başarısı, Covid-19 sonrası dönemde kurumsal harcama yönetiminin ne kadar talep gören bir alan olduğunu kanıtlar nitelikte.

2019 yılında Dileep Thazhmon ve Sherwin Gandhi tarafından kurulan Jeeves, global şirketler için “hepsi bir arada kurumsal kart ve gider yönetimi” platformu olarak hizmet veriyor. Jeeves’in 2021 yılının Mart ayında halka açık olarak piyasaya sürüldüğünü de hatırlatmak gerek. Şirket, küresel ekipler arasında ödeme gerçekleştirilmesine ve yerel para birimlerinde ödeme yapılmasına olanak tanıyor. Böylece Jeeves, her ülkede finans işlevini yerine getirmek için birden fazla satıcıya ihtiyaç duyma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Jeeves, eylül ayından bu yana gelirinin %900 arttığını ve müşteri tabanını ikiye katlayarak şu anda 3.000’den fazla şirkete hizmet verdiğini belirtiyor. Şirket, 2022’nin yalnızca ilk iki ayında 2021 yılının toplamından daha fazla gelir elde etti. Kuzey Amerika, Latin Amerika, Birleşik Krallık ve Avrupa’da faaliyet gösteren Jeeves, şu anda 24 ülke ve 3 kıtada şirketlere hizmet vermekte. Bu müşteriler arasında Bitso, Kavak, Belvo, Runa, Merama, Moons, Convictional, Muncher, Platzi, Worky, Beek ve daha fazlasını içeren girişimler yer alıyor. Jeeves ekibi şu anda 10 ülkede 150’den fazla kişiden oluşuyor.

Güncel İçerikler