Otomobil üreticisi Suzuki, uçan araba üreticisi SkyDrive ile anlaşma imzaladı

Japonya'nın önde gelen otomobil üreticisi Suzuki, uçan arabalar geliştiren SkyDrive şirketi ile uçan arabaların geliştirilmesi üzerine bir anlaşma imzaladı.

Japonya’nın önde gelen otomobil üreticisi Suzuki, ve “uçan araba” firması SkyDrive bir anlaşma imzaladılar. Şirketler geçen Salı yaptıkları açıklamada anlaşmanın, elektrikli, dikey kalkış ve iniş özelliğine sahip uçakların araştırma, geliştirme ve pazarlamasında ortaklaşa kurulacak bir ekip ile ilgili olduğu duyurdular. Şirketler, henüz ortaklıklarındaki yatırımların ayrıntıları açıklamadılar ve herhangi bir üretim takvimi ya da hedefi belirtmediler.

Yapılan ortak açıklamada, iki şirket, Suzuki’nin otomobil pazarında aşağı yukarı yarı paya sahip olduğu Hindistan’a odaklanarak yeni pazarlar açmaya çalışacaklarını belirtti. Suzuki geçen Pazar yaptığı açıklamada, elektrikli araçlar ve piller üretmek için Hindistan’daki fabrikasına 1.37 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurmuştu. Bu yatırım, Maruti Suzuki’nin Hindistan’ın petrole bağımlılığını azaltmak ve hava kirliliğini bir nebze önlemek amacıyla açıkladığı ilk büyük elektrikli araç planlaması.

2018 yılında kurulan Tokyo Merkezli SkyDrive, ana hissedarları arasında ticaret şirketi Itochu Corp, teknoloji şirketi NEC Corp ve bir enerji şirketi olan Eneos Holdings gibi büyük Japonya kuruluşları yer alıyor. SkyDrive 2020 yılında B serisi yatırım turunda 42 milyon dolar yatırım almıştı.

SkyDrive şu anda tam ölçekli üretim planları olan kompakt, iki koltuklu ve elektrikle çalışan bir uçan arabanın geliştirilmesiyle uğraşıyor. Açıklamada, Suzuki’nin bu özel araç üzerinde çalışma yapıp yapmayacağından bahsedilmedi.

Aynı zamanda kargo uçağı da geliştiren şirket, 2025 yılında Japon şehrinin World Expo’ya ev sahipliği yaptığı Osaka’da “uçan araba” hizmetini başlatmayı planlıyor.

Açıklamada Suzuki için ortaklığın sağlanması, otomobiller, motosikletler ve harici motorlar gibi Suzuki’nin çalışma alanlarına “uçan arabaların” da eklenmesini sağlayacak.

Güncel İçerikler