Google, işletmelerin teslimatlarını optimize etmesine yardımcı olacak iki yeni araç tanıttı

Google, işletmelerin teslimat süreçlerine yardımcı olacak Last Mile Fleet Solution ve Cloud Fleet Routing API adlı iki yeni aracını tanıttı.

Google geçen gün, kapsamlı teslimat filoları işleten işletmeler için  adlı iki aracını duyurdu. Google Haritalar platformunun bir parçası olan yeni Last Mile Fleet Solution, siparişten teslimata kadar tüm teslimat sürecinin her adımını optimize etmeyi amaçlıyor. Öte yandan adından da anlaşılacağı gibi Google Cloud’ın bir parçası olan yeni Routing API ise teslimat araçları filoları arasındaki rota planlamasına odaklanıyor.

Last Mile Filo Solution şu an için “public preview” aşamasında. Cloud Fleet Routing API, yılın ikinci çeyreğinde kullanıma sunulacak. Her ikisi de kurumsal hizmetler olduğu için, herkese açık bir fiyatlandırma bilgisi verilmedi. Ürünlerin kullanımı için Google’ın satış ekibiyle iletişime geçilmesi gerekiyor.

Covid-19 pandemisi, hem e-ticareti hem de zaten artan teslimat sayısını hızlandırmış durumda. Google Cloud’ın Küresel Tedarik Zinciri ve Lojistik genel müdürü Hans Thalbauer “Teslimat ağlarındaki artan baskının yanı sıra sürücü eksiklikleri, yetersiz adres verileri, fabrika kapanışları ve yakıt fiyatlarında artış gibi diğer birçok faktör teslimat süresini ve verimliliğini etkiledi” dedi. “Google Haritalar Platformu’nun Last Mile Fleet Solution ve Cloud Fleet Routing API’ı ile teslimat filosu operatörlerinin bu sorunları çözmesini ve tüketiciler, sürücüler ve filo yöneticileri için sorunsuz deneyimler oluşturmasını kolaylaştırıyoruz.”

Google Haritalar Platformu, işletmelerin isteğe bağlı sürücüleri göndermesine yardımcı olan On-demand Rides & Delivery solution özelliğini hali hazırda içeriyor. Şirket, yeni Last Mile Fleet Solution’ın bu hizmetle birlikte çalıştığını belirtti.

Fleet Routing API işletmelere rota planlamalarında yardımcı olan tamamen yeni bir Google Cloud hizmeti. Kullanıcılar, dahili filo yönetim sistemlerine araçlar oluşturmak için bunu kullanabilecek. Sistemin zaman aralığı, paket ağırlığı ve araç kapasitesi gibi belirli kısıtlamalarına göre teslimat rotalarını optimize etmesini sağlanabilecek. Şirketler artı olarak, bu süreçte sürdürülebilirlik hedeflerini karşılamak için rotalarını da optimize edebilecekler.

Güncel İçerikler