Uzaktan çalışma sürecini yöneten Multiplier, 400 milyon dolar değerleme üzerinden 60 milyon dolar yatırım aldı

İş sözleşmelerinden ödemelere kadar uzaktan çalışma sürecini yöneten Multiplier, 60 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketlerin uzaktan çalışma iş modelini sürdürmelerini kolaylaştıran Multiplier, çarşamba günü yaptığı açıklamada, 400 milyon dolarlık bir değerlemeyle B Serisi finansman turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, Tiger Global ve Sequoia Capital India tarafından ortaklaşa yönetildi. Şirketin toplam sermayesi, mevcut finansmanın ardından 77.2 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Covid-19 pandemisi öncesinde uzaktan çalışmak birçok insanın pek de aşina olmadığı bir durumdu. Salgın ve kısıtlamalar, birçok şirketin uzaktan veya hibrit çalışma modelini benimsemesine zemin hazırladı. Şu anda birçok şirket, uzaktan çalışmanın avantajları sebebiyle fiziksel ofislere dönmek yerine bu modeli sürdürmek konusunda kararlı gözüküyor. Fakat uzaktan çalışmak yasal durumlar devreye girdiğinde ilerlemesi zor bir süreç olabiliyor.

Multiplier, şirketlerin yerel yasalara uyularak uzaktan çalışanları işe almalarını ve ödeme yapmalarını sağlayan bir girişimdir. Multiplier platformu, işverenlerin çoğu ülke için birkaç dakika içinde birçok dilde iş sözleşmeleri oluşturmasına olanak tanıyor. Şirket ayrıca, işletmelerin serbest çalışanlarına kripto para birimleri ile ödeme yapabilmeleri için kripto bordro özelliklerini kullanıma sunmaya çalışıyor. Multiplier, çoğu sosyal yardım paketinin olmazsa olmazı sağlık sigortasını uygun fiyatlarla müşterilerine sunduğunu belirtiyor. Şirketin hizmetleri, çalışan başına aylık 300 dolardan veya serbest çalışan başına aylık 40 dolardan başlıyor.

Şirket, yeni sermayeyi platformuna daha fazla özellik eklemek ve ekibini genişletmek için kullanmayı planlıyor. Ürün geliştirmeye ve uluslararası genişlemeye odaklanacağını söyleyen girişim, stratejik ortaklık kurmak konusunda iddialı olduğunu belirtiyor. Multiplier, yaptığı açıklamada, bu yatırım turunun A Serisi finansman turundan kısa bir süre sonra gelmesi sebebiyle oldukça önemli olduğunu vurguladı. Multiplier platformunu kullanan şirketler arasında Amazon, ServiceNow ve Graphisoft yer alıyor.

Güncel İçerikler