Google, Dokümanlar üzerinden e-posta taslağı oluşturabileceğiniz yeni özelliği tanıttı

Google'ın yeni tanıttığı özellik sayesinde kullanıcılar, Google Dokümanlar üzerinde e-posta taslağı oluşturup bu taslakta birden fazla kişiyle çalışabilecek.

Google, geçen Çarşamba yaptığı açıklamada, Google Dokümanlar’da e-posta taslakları üzerinde ortak çalışma sağlamayı amaçlayan yeni bir özelliği duyurdu. Yeni Google Dokümanlar e-posta taslağı şablonu, kullanıcıların e-postalar hazırlamasına ve ardından bunları Gmail’e aktarmasına olanak tanıyor. Özellik şu an için Google Workspace, G Suite Basic ve Business kullanıcıları için aktif durumda.

Bu özellik, Google’ın “@ menüsünden” yararlanan ve kullanıcıların işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayan Smart Canvas’ın bir parçası. E-posta taslağı şablonuna, bir Google Dokümanına “@email” girilerek erişilebiliyor. Bunu yaparak e-postayı kime göndereceğiniz, e-posta konusu, Cc ve Bcc alanlarını içeren bir şablona erişebiliyorsunuz. E-postayı göndermeye hazır olduğunuzda, taslağınızı e-posta hizmetine aktarmak için Gmail simgesine tıklayabilirsiniz. Bu sayede mail oluşturma penceresi açılır ve tüm e-posta alanları, Google Dokümanındaki e-posta taslağına girdiğiniz bilgilerle otomatik olarak doldurulur.

Google, yeni özellik hakkında bir blog gönderisinde, “Yeni e-posta taslağı şablonu sayesinde Dokümanlar’da ortak bir e-posta taslağı üzerinde çalışmayı kolaylaştırıyoruz” dedi. “E-posta adreslerini hatırlamak zorunda kalmadan @ menüsünü kullanarak alıcı alanlarındaki kişilerden bahsedebilir, yorum ve önerileri kullanarak mesaj içeriği üzerinde ortak çalışmalar yapabilirsiniz.” Yeni e-posta taslağı şablonu, ekiplerin bir e-posta üzerinde birlikte çalışması gereken durumlar için faydalı bir özellik.

Bu özellik ilk olarak Şubat ayında tanıtılmıştı. Şu anda ise tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra G Suite Basic ve Business müşterilerinin kullanımına da sunulmaya başlandı. Google, kişisel kullanım hakkında bir şey söylemedi. Ancak Google, Gmail özelliklerini tüm kullanıcılar için kullanıma sunmadan önce genellikle G Suite müşterilerine sunuyor. Örneğin, kurumsal müşteriler Gmail’in Chat, Meet ve Rooms gibi özelliklerine diğer kullanıcılardan önce erişebilmişti. Yani bu özelliğin kişisel kullanımlar için de geleceği söylenebilir.

Güncel İçerikler