Çevrimiçi akademik ders kitabı platformu Perlego, 50 milyon dolar yatırım aldı

Ders kitaplarının yüksek maliyetlerini azaltmak amacıyla bir abonelik platformu sunan Londra merkezli Perlego, 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Çevrimiçi akademik ders kitabı platformu Londra merkezli Perlego, B Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Mediahuis Ventures liderliğindeki tur, Raine Ventures ve Evli Growth Partners gibi yatırımcıların yanı sıra, Kahoot’un iki kurucu ortağı ve melek yatırımcılar Jamie Brooker ve Johan Brand tarafından destek gördü.

Ders kitaplarının yüksek maliyeti, ülkemizdeki öğrenciler de dahil olmak üzere çoğu öğrencinin yakından bildiği zor bir durumdur. 2017 yılında Perlego’yu kuran Gauthier Van Malderen ve Matthew Davis, akademik ders kitaplarının yüksek maliyetlerinin farkında olan yeni mezun öğrenciler olarak bir abonelik modeli başlatmaya karar vermişler. Girişim, başlangıçta yayıncıların yeni kurulan şirketle etkileşimde bulunma konusunda biraz yavaş olsalar da isteksiz olmadıklarını söylüyor. Perlego, uygun fiyatlı bir abonelik platformu sunmanın yanı sıra, size özel “dijital bir kitaplık” sunuyor. Günümüzde birçok şeyin dijital olarak daha kolay çözüldüğü düşünüldüğünde Perlego’nun taşıması kolay dinamik ders kitapları, uygun fiyatları da düşünüldüğünde birçok öğrenci açısından oldukça avantajlı.

product-showcase

Perlego, üniversite öğrencileri için önemli bir açığı doldurarak yalnızca korsan kitap satışını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda ikinci el kitap satın almaya olan ihtiyacı da azaltıyor. Bu model, öğrenciler için ve hatta Perlego ile ortak olmak isteyebilecek kurumlar için uygun maliyetli bir teklif sunuyor. İki haftalık ücretsiz deneme süresi sunan Perlego, bu süreden sonra aylık 12 sterlin abonelik ücreti talep ediyor. Yıllık abonelik için ise ayda 8 sterlin talep ediliyor.

Perlego, Cengage, Routledge, Cambridge University Press, Elsevier ve Harvard University Press dahil olmak üzere 5.000 eğitim yayıncısıyla birlikte çalışıyor. Girişim, şu anda 400.000 aboneye hizmet veriyor ve bu aboneler ders kitapları ve kurgu kitaplar dahil olmak üzere 850.000’den fazla kitaba erişim sağlayabiliyor.

Güncel İçerikler