Üçüncü parti YouTube uygulaması olan Vanced kullanıma kapatılıyor

Kullanıcılarına reklamsız bir YouTube deneyimi sunan uygulama Vanced, yasal zorunluluk sebebiyle hizmetini durduruyor.

Popüler Vanced YouTube uygulaması, Google‘dan gelen yasal bir uyarının ardından kullanımdan kaldırılıyor. Vanced’in yaratıcıları, projenin önümüzdeki günlerde kapatılacağını ve indirme bağlantılarının kaldırılacağını açıkladı. Uygulama, şu anda Android telefonlarında yüklü olan tüm kullanıcılar için çalışmaya devam edecek. Ancak güncelleme desteği kesileceğinden, uygulama ileride işlevselliğini yitirebilir. Vanced’in sahipleri yasal nedenler dolayısıyla projeyi durdurmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Google, Vanced’in sahiplerine uygulamanın dağıtımının ve geliştirilmesinin durdurulması için bir mektup yollamıştı. Vanced ekibinden bir yönetici “YouTube’a dair tüm referansların kaldırmamızı, logoyu değiştirmemizi ve YouTube ürünleriyle ilgili tüm bağlantıları kaldırmamız istendi” dedi.

Vanced, özellikle YouTube kullanıcılarına Premium abonelik olmadan YouTube’daki tüm videoları reklamsız olarak izleme olanağı sağlayan Android için popüler bir üçüncü parti  YouTube uygulaması. Vanced ayrıca, YouTube’un orijinal sürümünde bulunmayan birçok özelliği de bünyesinde barındırıyor.

Google, YouTube’a dair reklam haklarını korumakta ısrarcı. Vanced, Google tarafından engellenen ilk üçüncü parti uygulama değil. Geçen yıl Google, Discord’un iki müzik botunun YouTube’a erişmesini engellemişti çünkü botlar Discord kullanıcılarına reklamsız bir şekilde YouTube üzerinden müzik dinleme olanağı tanıyordu. Bu engellemenin ardından YouTube, reklam destekli YouTube entegrasyonunu Discord’da test etmeye başladı.

Vanced’in Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Vanced’in hizmetleri durduruldu. Önümüzdeki günlerde sitedeki indirme linkleri kaldırılacaktır. Bunun duymak istediğiniz bir şey olmadığını biliyoruz ancak bunu yapmak zorundayız. Yıllar boyunca bizi desteklediğiniz için hepinize teşekkür ederiz” sözleri kullanıldı.

Güncel İçerikler