Emre Talay’ın kurucuları arasında olduğu Payrails, Andreessen Horowitz liderliğinde 6.4 milyon dolar yatırım aldı

Payrails, Andreessen Horowitz önderliğinde, kurumsal müşterilere özel ödeme ve finansal hizmetler işletim sistemini piyasaya sürmek için 6,4 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı.

Yemeksepeti’nin eski çalışanı ve yeni girişimci olan Emre Talay’ın kurucuları arasında olduğu yeni nesil finansal operasyonlar platformu Payrails, dünya çapında bilinen Andreessen Horowitz liderliğinde turda 6.4 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli Payrails, hızlı büyüyen şirketlerin ödeme deneyimlerini ve finansal hizmetlerini geliştirmelerini sağlıyor. Küresel olarak ölçeklenebilir ürünlere uzmanlık getiren Delivery Hero’daki FinTech ve pazar yeri uzmanları tarafından kurulmuştur

Ödeme ve finansal hizmetlere yönelik bir işletim sistemi olan Payrails, Tur, Andreessen Horowitz tarafından yönetilmiş olup yatırımcıların DACH bölgesindeki ilk fintech yatırımıydı.

Ayrıca bu tura; HV Capital, Delivery Hero CFO’su Emmanuel Thomassin, Flixbus kurucuları Jochen Engert, André Schwämmlein ve Daniel Krauss ile HelloFresh’in kurucusu Dominik Richter ve iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu katıldı.

Payrails, 2021 yılı sonlarında, daha önce 30 ülkede dünyanın en büyük teslimat platformu olan Delivery Hero’nun fintech kolunu oluşturan ve ölçeklendiren ödeme ve pazar yeri uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekibin üyeleri olan Orkhan Abdullayev, Emre Talay ve Nicolas Thouzeau tarafından kuruldu.

Ekip, toplanan fonlarla, kuruluşların ödemeleri yönetmesine ve dünyanın dört bir yanındaki müşteriler için finansal hizmetler oluşturmasına yardımcı olmak üzere bulut tabanlı işletim sistemi Payrails OS‘i piyasaya sürüyor.

Payrails, ödeme ekosistemindeki tüm oyunculara değer katar ve son kullanıcı için ödeme deneyimlerini önemli ölçüde geliştirir. Payrails ile işletmeler, akıllı ödeme yönlendirme, konsolide para hareketleri ve defterler aracılığıyla ödeme mutabakatı yoluyla ödemelerini ve finansal olanaklarını ölçeklendirmek için tek bir API faydalanabilirler. Kurumsal müşteriler, ayrıca, bir şirketin finansal operasyonları üzerinde daha fazla kontrol ve görünürlük sağlayacak ve ödeme sahtekarlığının azaltılmasına yardımcı olacak şekilde birleşik analitik aracılığıyla ödemelerinin performansını izleyebilirler. Ödeme-Hizmeti Sağlayıcılar da (PSP) çözümden önemli ölçüde faydalanmaktadır. Payrails, PSP’lere yeni müşteri kabulü için daha kolay bir yol sunar ve pazar yerleri için ödeme kabulüne olanak tanır.

Dijital ödemelerin benimsenmesinin artması, ödeme alışkanlıklarının değişmesi ve yerel ödeme yöntemlerinin yükselişiyle beraber işletmeler giderek daha karmaşık ve parçalı bir ödeme ortamında faaliyet göstermektedir. Payrails, uçtan uca işletim sistemi aracılığıyla ülkeler, para birimleri ve ödeme yöntemleri genelinde ödeme ve finansal hizmetleri mümkün kılarak bu karmaşayı ortadan kaldırmaktadır. Böylece Payrails ile tüccarlar, müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve yetkilendirme oranlarını iyileştirmek için yeni ödeme yöntemlerini daha kolay eklerken aynı zamanda yerel uyum ve düzenleyici gerekliliklerini de yönetirler. Pazar yerleri, e-ticaret, hızlı ticaret ve mobilite oyuncuları dahil olmak üzere tüm sektörlerdeki kurumsal müşterilere hizmet veren çözüm, büyüklüğü 2030 yılına kadar 2,9 trilyon dolara ulaşması beklenen ve hızla büyüyen 1,5 trilyon dolarlık dijital ödeme pazarında kritik bir boşluğu dolduracak¹.

Payrails kurucu ortağı ve COO’su Emre Talay şunları söylemiştir: “Önümüzdeki yolculuk için inanılmaz derecede heyecanlıyız. Küresel olarak ödeme ve finansal hizmetler oluşturmak, işletmek ve ölçeklendirmek konusunda sayısız zorlukla karşılaştığımız için işletmelerin sorun yaşadıkları alanların farkındayız. Defter tabanlı işletim sistemimiz Payrails OS, bu zorlukları doğrudan hedefler ve işletmelerin hızla değer ortaya çıkarmasına olanak tanır. Andreessen Horowitz ve HV Capital’da, yüksek büyüme gösteren şirketlerin ödeme deneyimlerini ve finansal hizmetlerini küresel olarak geliştirmelerini nasıl sağlayacağımıza ilişkin vizyonumuzu ve uzun vadeli görüşümüzü paylaşan ortaklar bulduk.” dedi.

Andreessen Horowitz’in Yatırım Ortağı Seema Amble şunları iletmiştir: “Şirketler küresel olarak ölçeklendikçe müşterilerinden ödeme kabul edebilmek ve ödeme yolları ile yetkilendirme oranlarını optimize edebilmek için hızlı ve kolay bir şekilde ödeme ağ geçitleri ve ödeme yöntemleri eklemelerine olanak tanıyan bir altyapıya ihtiyaç duymaktadırlar. Payrails ekibi, tüccarların büyüdükçe karşılaştıkları ödeme zorluklarını çok net bir biçimde anlamaktadır.”

HV Capital Ortağı Barbod Namini şunları ifade etmiştir: “Payrails’in olağanüstü ekibinden etkilendiğimiz kadar Payrails’in yeni nesil işletim sistemi konusunda da o kadar ikna olmuş durumdayız. Payrails’in kurucu ekibi, Avrupa’nın en büyük teknoloji şampiyonlarından biri olan Delivery Hero’da edindikleri engin deneyimleri göz önüne alındığında, karmaşık, kurumsal düzeydeki finansal operasyonlarla ilgili zorluk ve maliyetleri benzersiz bir biçimde anlıyor olup yetkinliklerini kanıtlamışlardır. Ekibin mükemmelliğine ve tam anlamıyla ezber bozan tekliflerine dayanarak onları büyük işletmeler için tercih edilen FinOps çözümü olma yolunda desteklemekten heyecan duyuyoruz.”

Payrails, sektörde çığır açan çözümünü Avrupa’da piyasaya sürmekte ve hızlı genişlemesini devam ettirmeyi planlamaktadır. Şirket, ödeme performanslarını iyileştirmek için Payrails altyapısını kullanan seçkin müşterilerle çalışmaya başlamıştır. FinTech de firmanın ekibine ve ürün geliştirmeye önemli ölçüde yatırım yapmaya devam edecek olup bu yılın sonuna kadar çalışan sayısını 30’dan 100’e çıkarmayı hedeflemektedir.

iyzico’nun kurucu ortağı ve CEO’su Barbaros Özbugutu ise; “Kurumsal düzeydeki finansal operasyonlar, çok ihtiyaç duyulan, yaygın ve ezber bozan bir duruma ihtiyaç duymaktadır. Payrails’ın olağanüstü ekibin misyonu da tam bunu sağlamaktır. Benzersiz çözümlerine yönelik talepler gittikçe çoğalmaktadır. Payrails ekibinin yeteneğine ve etkinliğine ilk elden tanık olarak, bu heyecan verici yolculukta Orkhan, Emre ve Nicolas’ı desteklemekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Güncel İçerikler