Amazon’un Clubhouse benzeri uygulaması Amp, App Store’da yerini aldı

Kullanıcılarına Amazon Music üzerinden erişebilecekleri müzikler eşliğinde canlı yayınlar yapmasına olanak tanıyan yeni Amazon uygulaması Amp piyasaya sürüldü. Ancak şu an için sadece erken erişim kodu olan kişiler uygulamayı kullanabiliyorlar.

Amazon‘un Clubhouse’a rakip olarak çıkardığı Amp adlı yeni mobil uygulaması piyasaya sürüldü. Kullanıcılar, uygulama sayesinde, Amazon Music‘in milyonlarca lisanslı şarkısı arasından parçalar seçip çalarak DJ’lik yapabilecekleri canlı radyo şovları oluşturabilecekler. Şu an için uygulamayı kullanmak için bir erişim kodu gerekiyor. Bu sebeple ürün henüz geniş kitlelere ulaşamadı.

Ürünün App Store sayfasında, “Sesinizi ve favori şarkılarınızı Amp üzerinden dünya ile paylaşmak çok kolay” yazıyor. Ek olarak ürün sayfasında ürün “Şovunuza bir başlık seçin, bir playlist oluşturun ve artık kendi radyo şovunuzu yayınlamaktan sadece birkaç saniye uzaktasınız.” şeklinde tanıtılıyor.

Clubhouse’a rakip olarak uygulama çıkaran ilk şirket Amazon değil. Daha önce Twitter‘in Spaces uygulaması, Facebook‘un canlı sohbet odaları, Spotify‘ın Greenroom uygulaması gibi uygulamalar Clubhouse’a alternatif olarak ortaya atılmıştı. Ancak, çoğunlukla, bu uygulamalar, sohbet temalı canlı podcast’lerden öteye gidemedi. Amazon’un Amp uygulamasıyla birlikte kullanıcıların Amazon Music kataloğuna ulaşabilmesi uygulamayı daha farklı bir yerde konumlandırıyor. Yani kullanıcılar tıpkı bir radyo sunucusu gibi sevdikleri şarkılar ve sanatçılar hakkında yayınlar yapabilecek ve bunun üzerine sohbet edebilecekler.

Amp’nin App Store açıklamasına göre, içerik üreticileri şovlarını önceden planlayıp programlayabilecek, dinleyicilerine yaklaşan şovlarıyla ilgili bildirim yollayabilecek ve canlı yayınlarına konuk alabilecekler. Ayrıca uygulamadaki notlara göre, içerik üreticileri şovları için kullandıkları müzikler için ödeme yapmak zorunda olmayacaklar.

Kullanıcılar uygulamaya girmek için hali hazırdaki Amazon hesaplarını kullanabilirler ya da yeni bir Amazon hesabı oluşturabilirler. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere şu an için sadece erken erişim kodu olan kişiler uygulamaya erişim sağlayabiliyorlar. Bu da demek oluyor ki uygulama hala test sürecinde.

Güncel İçerikler