250 milyon dolar yatırım alan Forto, 2.1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

FreightHub ismiyle 2016 yılında kurulan nakliye çözümleri sağlayıcısı Forto, 250 milyon dolar yatırım alarak 2,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Dijitalleştirilmiş nakliye ve tedarik zinciri çözümleri sağlayıcısı Berlin merkezli Forto, salı günü yaptığı açıklamada, D Serisi finansman turunda 250 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Mevcut tur, şirketin değerlemesini 2,1 milyar dolar seviyesine çıkardı. Disruptive liderliğindeki D Serisi tur, Softbank Vision Fund 2, G Squared, Northzone, Unbound ve AP Moeller Holding dahil olmak üzere mevcut yatırımcıların katılımını gördü.

Bu yatırım turu, Forto’nun Haziran 2021’de 240 milyon dolarlık bir yatırım turunu duyurmasından sekiz ay sonra geldi. Forto Kurucu Ortağı ve CEO’su Michael Wax’e göre, Seri D yatırım, beklenenden daha erken gerçekleşti. Wax, bu yatırımın şirketin müşterilerine sunduğu ürünleri küresel ölçekte geliştirme planlarını daha da ileriye taşımasına yardımcı olacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz son birkaç yıl içinde dünya çapındaki ürün hareketi etrafında ciddi zorluklar ve belirsizlik meydana geldi. FreightHub ismiyle 2016 yılında Ferry Heilemann, Erik Muttersbach, Michael Wax ve Fabian Heilemann tarafından kurulan Forto, taşımacılığı daha kolay ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor. Şirket, tedarik zincirindeki etkileşimleri basitleştirmek, sürecin zorluklarını ortadan kaldırmak ve tedarik zinciri çevresinde görünürlüğü artırmak için dijital platformunu kullanıyor. Böylece, müşterilerin ticari kararlarını almalarına yardımcı oluyor.

Forto, Almanya ve Asya’daki ofisleriyle dünya çapında bir varlığa sahip. 2021’de şirket, Danimarka, İspanya ve Hollanda ofisleriyle Avrupa’daki varlığını genişletti. Forto, 2022’de Polonya, Belçika, İsveç ve Güney Avrupa’daki müşterileri için coğrafi genişlemesini sürdürmeyi planlıyor.

Şirket ayrıca, küresel ticareti daha sürdürülebilir kılmak için çalışmalarını ilerletmeye devam edeceğini söyledi. Sürdürülebilir seçimlerin varsayılan hale gelmesini hedefleyen Forto, emisyonlar üzerinde etkili kararlar alınmasını müşteriler için kolaylaştırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler