Instagram, Rusya ve Ukrayna’daki özel hesaplar için takipçi bilgilerini gizlemeye başladı

Instagram'ın son açıklamasına göre Ukrayna ve Rusya merkezli özel hesapları takip eden kişiler artık bu hesapların kimleri takip ettiğini veya onları kimlerin takip ettiğini göremeyecek.

Instagram, Rusya ve Ukrayna’daki özel hesaplar için takipçi bilgilerini gizlemeye başladığını açıkladı. Instagram’ın ana şirketi Meta, salı günü yayınladığı kurumsal bir blog gönderisinde bu yeni gelişmeyi duyurdu.

Şubat ayının son günlerinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından teknoloji dünyasında da büyük bir kırılma yaşandı. Neredeyse her gün Rusya ve Ukrayna’ya dair bir haber görmek artık hiç de şaşırtıcı değil. Bununla birlikte sosyal medya platformlarından ve teknoloji şirketlerinden Rusya’yı hedef alan kararlara her geçen gün tanıklık ediyoruz. Sosyal medya platformu Instagram, kurumsal blogunda bir süredir bu olay ile ilgili aldığı kararları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için toplanan yardımı takipçileriyle paylaşıyor. 8 Mart günü paylaşılan bu son özellik, Instagram’ın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline son yanıtı niteliğinde.

Meta tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna ve Rusya’daki topluluklarımızı korumaya yardımcı olmak için, insanların takipçileri, kimleri takip ettikleri ve bu iki ülkede bulunan özel hesaplar için birbirini takip eden kişiler hakkındaki bilgileri gizli tutacağız” açıklamasına yer verildi. Bu gelişme, Ukrayna ve Rusya merkezli özel hesapları takip eden kişilerin artık bu hesapların kimleri takip ettiğini veya onları kimlerin takip ettiğini göremeyecekleri anlamına geliyor. Şirket, bunun “Ukrayna ve Rusya’daki insanları güvende tutmaya ve yanlış bilgilerin yayılmasını azaltmaya yardımcı olmak” için yapılan bir güncelleme olduğunu belirtti. Meta, Ukrayna ve Rusya’daki özel hesapları bu değişiklikten haberdar ettiğini ekledi.

Instagram ayrıca, Aktiviteniz ve Bilgilerinizi İndirin gibi özelliklerin önemini vurguladı. Aktiviteniz özelliği, kişilerin fotoğraf ve videolar gibi yayınladıkları içeriklerin yanı sıra önceki beğeni ve yorumlarını toplu olarak silmelerine olanak tanır. Bilgilerinizi İndirin ise, insanların Instagram verilerinin bir kopyasını almalarına yardımcı olur.

Güncel İçerikler