Vegan peynir üretimine odaklanan Better Dairy, 22 milyon dolar yatırım aldı

Hassas fermantasyon teknolojisini kullanarak vegan peynir üretimine odaklanan İngiltere merkezli girişim Better Dairy, 22 milyon euro yatırım aldı.

Hassas fermantasyon teknolojisi ile hayvansız peynir üretimine odaklanan İngiltere merkezli Better Dairy, A Serisi finansman turunda 22 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. RedAlpine ve Vorwerk tarafından ortaklaşa yönetilen Seri A yatırım turu, Happiness Capital, Manta Ray, Acequia Capital ve Stray Dog Capital tarafından katılım gördü.

2019 yılında Jevan Nagarajah tarafından kurulan İngiltere merkezli şirket, 2020 yılında 1,6 milyon sterlin tohum yatırım almıştı. Nagarajah, o dönemde TechCrunch‘a verdiği bir demeçte, hayvan temelli süt üretiminde yalnızca 1 litre süt üretmek için 650 litre suya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Better Dairy, geleneksel süt ürünleriyle moleküler olarak özdeş ürünler üretmek için hassas fermantasyon teknolojisini kullanıyor. Hayvansal besinlerin tüketilmediği vegan beslenme, çevreye olumlu etkilerinin yanı sıra, bireylerin sağlıkları için de önem arz eder.

Better Dairy, diğer sürdürülebilir peynir üreticilerinden farklı olarak sert peynir üretimine odaklanıyor. Better Dairy, tüm bileşenlerin raf ömrüne sahip tek bir ürün altında bir araya gelebilmesi için dokuyu sabitlemek ve ardından olgunlaştırmak için çalışıyor. Diğer bir taraftan, Better Dairy hayvansal ürünlere sürdürülebilir alternatif ürünler üreten tek girişim değil. Geçtiğimiz hafta hücresel tarım teknolojisi ile yumurta akı üretimine odaklanan Onego Bio isimli girişimin 10 milyon euro yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. Alternatif peynir ve süt üreticilerine baktığımızda ise Clara Foods, NotCo, Climax Foods ve Perfect Day gibi isimleri görüyoruz.

Şu anda 8 kişiden oluşan bir ekip ile hizmet veren İngiliz girişim, yeni sermaye ile bu sayıyı 35 kişiye çıkarmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, Doğu Londra’da 6.000 metrekarelik yeni bir laboratuvar ve ofis alanı kurmayı planlıyor.

Güncel İçerikler