Motional ve Via, ücretsiz otonom yolculuklar sağlayacak bir robotaksi hizmeti başlatıyor

Otonom sürüş teknolojisine odaklanan Motional, teknoloji girişimi Via ile birlikte Las Vegas'ta ücretsiz robotaksi hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Otonom sürüş teknolojisini ticarileştirmeye odaklanan Aptiv-Hyundai ortak girişimi Motional, teknoloji hizmeti Via ile Las Vegas’ta yeni bir robotaksi hizmeti başlattığını duyurdu. Ortaklık kapsamında iki şirket, Las Vegas şehir merkezinde otonom araçlarla ücretsiz yolculuk hizmeti verecek. Otonom araçların direksiyonunda insan güvenliği operatörleri olacak.

İlk olarak Ekim 2020’de bir ortaklık ilan eden Motional ve Via, bu hizmeti Haziran 2021’de hayata geçirmeyi planlıyordu. Ancak, COVID-19 pandemisinin beraberinde getirdiği kısıtlamalar ve belirsizlik, iki şirketi bu plandan alıkoyarak lansman tarihini ertelemelerine sebep oldu. Motional ve Via, başlangıçta paylaşımlı robotaksi için bir “plan” geliştirmeyi ve bu araçların toplu taşımaya nasıl entegre edilebileceğine odaklanmıştı. Motional, perşembe günü yaptığı açıklamada, 2020’den beri yapılan planların rafa kaldırıldığını ve bunun yerine yalnızca özel yolculuklar sunulacağını doğruladı.

İki şirketin nihai hedefi, güvenli, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir sürüş teknolojilerine erişimi genişletmek için otonom araçların kullanımını artırmak. Las Vegas’ta başlayacak olan hizmet, Via’nın akıllı rezervasyon ve yazılım uygulama teknolojisini Motional’ın araç içi yolcu deneyimi ile birleştirecek.

Motional robotaksileri, sabah 9’dan akşam 5’e kadar Las Vegas şehir merkezinde hizmet verecek. Araçlar, RTC Bonneville Transit Center, Las Vegas Belediye Binası, Container Park, Las Vegas Sanat Bölgesi ve Clark County Hükümet Merkezi dahil olmak üzere birçok konumdan yolcu alıp bırakacak. Motional robotaksileri, Las Vegas şehir merkezindeki yolcular için Via uygulamasında mevcut olacak. Yolcular, hizmet hakkında daha fazla bilgi almak ve yolculuk rezervasyonu yapmak için Via uygulamasını indirebilirler.

Güncel İçerikler