Meta, Metaverse için “builder bot” adlı bir yapay zeka üzerinde çalışıyor

Meta, sesli komutlarla dünyalar yaratabileceğiniz yeni bir teknolojiyi tanıttı.

Metaverse‘ün ne olduğu hala herkes tarafından anlaşılamamış olsa da, büyük bir hızda Metaverse’e dair teknolojiler geliştirilmeye devam ediliyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg ses komutları aracılığıyla dilenen şekilde sahneler yaratabilen bir teknolojiyi tanıttı. Meta’nın yapay zeka araştırmacıları, kullanıcıların sanal ortamlarını sesli komutlarla değiştirmelerine olanak tanıyan ve ses komutlarıyla çalışan bir bot üzerinde çalışıyor.

Zuckerberg, şirketin en son yapay zeka araştırmalarının detaylarını paylaşan bir sanal etkinlikte, Builder Bot adlı teknolojinin erken safhalardaki bir versiyonunu tanıttı. Zuckerberg, “Bir dünyayı sözlerle tasvir etmenize olanak tanır ve dünyanızı sizin için, tanımladığınız şekilde oluşturur” dedi. Tanıtım demosunda, Zuckerberg ve bir başka Meta çalışanı, sesli komutlar aracılığıyla bir sahil sahnesi yarattı. Yaratılan bu sahnede piknik masası, sahil kıyısı, palmiye ağaçları, piknik örtüsü gibi detaylar yer aldı. Ayrıca martı ve okyanus dalgalarının sesleri de yine sesli komutlarla sahneye eklendi.

Şimdilik, teknoloji oldukça erken bir aşamada. Zuckerberg’in oluşturduğu sahne, önceki metaverse demolarında görülen sahnelerden çok daha düz ve düşük çözünürlüklü görünüyor. Zuckerberg, “Bu teknolojiyi ilerlettiğimizde, yalnızca sesinizi kullanarak yeni deneyimler yaşayabilecek ve bu deneyimleri başkaları ile paylaşabileceğiniz farklı dünyalar yaratabileceksiniz.” dedi.

Demoda tanıtılan builder bot, bu sanal dünyaları yaratmak için gerekli olan ve yine sesli komutlarla çalışan Project CAIRaoke isimli bir yapay zeka projesinin bir parçası. Ancak Zuckerberg, CAIRaoke projesinin Meta’nın geleceği için merkezi olacağını söyledi.

Zuckerberg, “Metaverse’de, insanların sanal dünyaların yanı sıra artırılmış gerçeklikle fiziksel dünyamızda gezinmelerine yardımcı olmak için inşa edilmiş yapay zekaya ihtiyacımız olacak.” dedi. “Yüzümüze gözlük taktığımızda, bir yapay zeka sisteminin dünyayı bizim perspektifimizden görebilmesi ilk kez bu projeyle mümkün olacak.”

Güncel İçerikler