Amsterdam Apple mağazasındaki rehine krizi saldırganın yakalanması ile son buldu

Dün akşam saatlerinde Hollanda'da bulunan bir Apple mağazasında silahlı soygun denemesi gerçekleşti. Bir kişinin rehin alındığı olay, polisin koşan saldırgana araba ile çarpıp yakalaması ile sonuçlandı.

Salı günü akşam saatlerinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam‘da bulunan bir Apple Store‘da silahlı soygun denemesi gerçekleşti. Çok sayıda görüntünün sosyal medyaya ve canlı yayınlara yansıdığı soygunda mağazadaki bir kişi rehin alındı. 17:40 sularında başladığı söylenen olay, Amsterdam polisinin silahlı soyguncuyu yakalaması ile sonlandı.

Dün akşam saatlerinde Apple’ın Amsterdam’daki bir mağazasına kamuflaj teçhizatlı bir kişi silahlı olarak giriş yaptı ve yakalanmadan önce mağazadaki bir kişiyi birkaç saat boyunca rehin aldı. Rehinenin Hollanda dışından bir Apple Store müşterisi olduğu bildirildi. Olay yeri görüntüleri, rehinenin şüphelinin karşısında, elleri arkadan kelepçeli olarak oturduğunu gösteriyordu. Olay başladığında mağaza içinde birçok kişi vardı, ancak şüpheli şahıstan kaçmayı başardılar. İddialara göre olay sırasında mağazada bir dolaba saklanan dört kişi daha vardı, ancak silahlı soyguncu bu kişilerin varlığından şüphe etmedi. Mağazanın şehir merkezindeki yoğun bir bölge olan Leidseplein’de bulunması sebebiyle rehine durumu devam ederken birçok görüntü sosyal medyaya yansıdı.

Leidseplein Apple Store’daki gerginlik, yerel saatle 17:30’dan 22:45’e kadar sürdü. Basın açıklamasında yapılan açıklamaya göre rehinecinin mağazaya bir robot tarafından getirilen suyu istemesini fırsat bilen rehine kaçmayı başardı. Hollanda polisinin onayladığı üzere, olay yerindeki polis, koşan şüpheliye zırhlı bir BMW X5 ile çarptı. Şüpheli yerde hareketsiz yatarken, polis patlayıcıları kontrol etmek için bir robot gönderdi ve hiçbirinin bulunmadığını doğruladı.

Polis, asıl amacının müzakereler sonucu saldırganı vazgeçirmek olduğunu söyledi. Basına yansıyan açıklamaya göre silahlı saldırgan 200 milyon kripto para ve Apple Store’dan güvenli çıkış talep etti.

Güncel İçerikler