OpenSea, çalınan Bored Ape NFT’leri nedeniyle 1 milyon dolarlık davayla karşı karşıya

Phishing (oltalama) saldırısına uğrayan OpenSea'ye çalınan NFT'ler sebebiyle 1 milyon dolarlık dava açıldı.

Geçen gün OpenSea NFT pazarının phishing (oltalama) saldırısına uğradığını sizlerle paylaşmıştık. Aynı şirket bugün, çalınan NFT’ler yüzünden 1 milyon dolarlık bir davayla karşı karşıya kaldı. Decrypt’in haberine göre, NFT’sini bilmeden çok ucuz fiyata satan bir kişinin, OpenSea’nin, internet korsanlarının satış için listelenmemiş NFT’leri piyasa fiyatının çok altına satın alabilmesine izin veren bir açığı bildiğini ancak müdahale etmediğini iddia ederek şirkete dava açtı. Timothy McKimmy şikayetinde, Bored Ape #3475 isimli NFT’sini satılık olarak listelemediğini, ancak bir internet korsanının NFT’yi sadece 0.01 ETH (26 dolar) fiyatına satın aldığını ve 99ETH‘ye (yaklaşık 258.000 dolar) sattığını belirtti.

McKimmy’e göre satılan NFT, 10.000 adet sınırlı sayıda olan NFT’lerden biriydi ve değer açısından %14’lük dilimde yer alıyordu. Korsanlar tarafından satılan NFT’nin, geçenlerde Justin Bieber tarafından 1.3 milyon dolara satın alınan NFT’den daha nadir olduğu belirtildi. Bu sebeple McKimmy, NFT’sinin iadesini ya da 1 milyon dolarlık zararının karşılanmasını istiyor. Yine McKimmy’nin iddialarına göre, OpenSea, NFT’lerin çalınmasına izin veren açığı fark etti ancak NFT ticaretini durdurmayı reddetti.

McKimmy, OpenSea’nin uğradığı oltalama saldırısında NFT’sini kaybeden kullanıcılardan sadece biri. Kullanıcıların toplamda 1.7 milyon dolarlık NFT’si çalınmıştı. Decrypt haberinde, OpenSea’nin kullanıcılarıyla uzlaşmak için çalınan NFT’leri ederinden daha düşük bir fiyata satmayı önerdiğini bildirdi.

Bir hukuk firmasının NFT’leri çalınan kullanıcılarla iletişime geçmesinden dolayı, açılan bu davanın son olmayacağı öngörülüyor. Platform ayrıca NFT’lerin çalınmasıyla sonuçlanan bir başka kimlik hırsızlığıyla karşı karşıya. Ancak OpenSea yetkilileri, bunun sistemlerinde bulunan herhangi bir açık nedeniyle olmadığını söyledi.

Güncel İçerikler