NFT lideri OpenSea, 300 milyon dolar yatırım alarak 13.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

NFT müzayede pazarı OpenSea, yapılan açıklamalara göre; 2021 yılında büyük bir rekor kırarak değerlemesi neredeyse diğer tüm girişimlerden daha hızlı büyüdü.

Son paylaşılan bilgilere göre OpenSea, liderliğini Paradigma ve Coatue‘nin yaptığı turda 300 milyon dolarlık Seri C yatırım alarak değerlemesini 13.3 milyar dolara çıkardı. Girişimin ulaştığı bu değerlemenin çok muazzam bir büyüme olduğu söyleniyor.

OpenSea, yalnızca son 30 gün içinde 2.4 milyar dolardan fazla işlem hacmi gördü ve geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde yüz milyonlarca dolarlık işleme aracılık etti. Andreessen Horowitz‘in kripto kolu tarafından sadece altı ay önce verilen 1.5 milyar dolarlık bir değerlemeden yükselen girişimin, kendi hacim büyümesinin yanı sıra 7,6 milyar dolarlık bir değerlemeyle yükselen Dapper Labs dahil olmak üzere diğer amiral gemisi NFT şirketlerininkini de yansıtıyor.

OpenSea, bir çok diğer NFT pazar yerlerinin görüş alanında yer alıyor. Ancak şu anda çok az büyük rakibi var, ancak Coinbase bu fırsatı görüp NFT pazarına girerse ve diğer NFT pazar yerleri de ciddi bir yatırım alırsa, bu pazardaki rekabet çok farklı boyutlara ulaşabilir.

NFT alanı 2021’de çok fazla hareket gördü, ancak bu değerlemeyi gerçekleştiren OpenSea, devam eden başarısına ve yeni başlayanları kripto koleksiyonlarının gelişen dünyasına çekmek için bir güven ortamı oluşturacak.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Güncel İçerikler