YTÜ Yıldız Teknopark’tan oyun ve e-spor odaklı yeni program: GamesUP

YTÜ Yıldız Teknopark, İSTKA desteğiyle mobil oyun ve e-spor dikeyinde İstanbul bölgesindeki en büyük çaplı kuluçka merkezini hayata geçirdi. 18 ay boyunca devam edecek ‘GamesUP Projesi’ ile fikir aşamasındaki girişimlerin pazara sunulması ve ürün aşamasındaki girişimlerin global pazarlara taşınması hedefleniyor. Oyun ve E-spor alanına yönelik İstanbul’da en büyük kuluçka merkezi olacak GamesUp projesi mevcut ekosistemin büyümesine de önemli katkı sunacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin yenilikçi girişimcilere destek vermek; mevcut küçük girişimlerin ulusal ve uluslararası pazara taşınmasını sağlamak ve üniversitedeki bilimsel bilgi birikimini inovatif girişimlere aktararak ticari değerler üretmek amacıyla 2003 yılında kurduğu YTÜ Yıldız Teknopark, çalışmalarına hızla devam ediyor.

Türkiye’de ve dünyada hızlı bir büyüme gösteren ve pandemi ile birlikte ivmelenen oyun ve e-spor ekosistemini desteklemek amacıyla yola çıkan YTÜ Yıldız Teknopark, İstanbul Kalkınma Ajansı Girişimcilik Mali Destek Programı desteğiyle Oyun ve E-spor Dikeyine Yönelik Hızlandırma ve Kuluçka Merkezini kurdu.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ile Futbol İstanbul E-spor Kulübü Derneği ortaklığında hayata geçirilen GamesUP Programı, 18 ay boyunca çalışmalarını sürdürecek.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Yıldız Teknik Üniversitesi olarak köklü geçmişimiz ve proaktif yaklaşımlarımız ile öncü faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İstanbul bölgesinin en büyüğü olan kuluçka merkezimiz, oyun ve e-spor dünyasına önemli katkılar sağlayacak. Katma değeri yüksek, yenilikçi, ileri teknoloji ürün ve hizmetleri üretme potansiyeli olan girişimcileri teşvik ederek, üniversitemizin bilimsel bilgi birikimini inovatif girişimlere aktaracak ve yeni değerler üretilmesini sağlayacağız. Program kapsamında girişimcilere vereceğimiz destekle ortaya çıkacak ürün ve markaların global pazarda dünyanın en büyükleri arasına gireceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman: “YTÜ Yıldız Teknopark yazılım, bilişim ve iletişim teknolojileri, telekomünikasyon, elektronik, ilaç, makine, kimya, havacılık, enerji, savunma sanayi, inşaat, gıda gibi birçok sektörde ar-ge çalışmalarını yürüten 330 ar-ge firmasına, 111 kuluçka firmasına ve 8 binden fazla kalifiye ar-ge ve yazılım personeline ev sahipliği yapıyor. Hayata geçirdiğimiz GamesUP Projesi ile de bu kapsamı oyun ve e-spor dünyasını da içine alacak şekilde genişletiyoruz. Pandemi süreci birçok sektörü olumsuz yönde etkilerken oyuncu sayısını ve oyuna harcanan para miktarını, dolayısıyla oyun sektörünün büyüme hızını artırdı. Bu noktada değişim trendini yakalayabilen, yaratıcı genç girişimcilerin varlığı ile hızla büyüyen sektörlerin en başında oyun ekosistemi geliyor. İlhamı deneyime dönüştüren multi disipliner yapılara ev sahipliği yapan teknoparklar da bu ekosistemin merkezinde yer alıyor. Özellikle genç girişimler, üniversite dinamizmi ile oyun ve oyunlaştırma araçlarını hızlı tüketirken e-spor dünyasını da teknopark kültürüne kazandırdı. Türk e-spor ekolünü ve oyun ekosistemini artık teknoparkların ev sahipliğinde daha keyifli izleyeceğiz.” dedi

Güncel İçerikler