Kanser hastalarına odaklanarak ilaç sektörüne önemli veriler sunan girişim: Vinehealth

Londra merkezli dijital sağlık girişimi Vinehealth, kanser hastalarının yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur ve ilaç sektörüne olası tedaviler hakkında önemli veriler sunar.

2018 yılında kurulan sağlık girişimi Vinehealth, kanser hastalarının yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan bir sağlık girişimidir. Londra merkezli dijital sağlık girişimi olarak tanımlayabileceğimiz Vinehealth, kanser hastaları için kişiselleştirilmiş destek sunan bir uygulama geliştiriyor. Vinehealth uygulaması, ilaç geliştirme ve klinik denemeler de dahil olmak üzere hasta tarafından bildirilen sonuçları toplamayı kolaylaştırır.

Vinehealth’in kurucu ortakları Rayna Patel (CEO) ve Georgina Kirby, kanser hastası insanların genellikle izole bir yaşam sürdüğünü ve karmaşık bir sağlık sistemi tarafından desteklenmediğini belirtiyor. Kanser hastalarının yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan ikili, 2018 yılında Vinehealth’i kurarak hastaların ihtiyaç duydukları güvenilir bilgiye erişimi kolaylaştırmıştır.

İlaç sektörüne önemli veriler sağlamak

Vinehealth, yalnızca hastaların bakımlarının takibini kolaylaştırmakla kalmaz. Şirket, ilaç şirketlerine hasta destek programları geliştirmeleri için önemli bilgiler sunar. Vinehealth uygulaması, kanser hastalarının semptomlarını bildirmesi ve geri bildirim sağlaması için doldurmalarının istendiği geleneksel kağıt tabanlı anketleri dijitalleştirir. Hasta tarafından sağlanan bu bilgiler, klinik deneylerin ve çalışmaların ilerletilmesi için kullanılabilir.

Hastaların semptomlar ve bazı ilaç tedavilerinin yan etkileri hakkında geri bildirimler sağlaması, sağlık çalışanları tarafından hastaların takibini kolaylaştırır. Yüzlerce hasta ve onkolog ile birlikte geliştirilen Vinehealth, tedavi ve yaşam tarzı sorunlarının nasıl yönetileceğine ilişkin yararlı ilaçlar ve randevu hatırlatıcıları gibi güncel bilgiler sunar.

Vinehealth uygulaması, Ocak 2020’de kullanıma sunulduğundan bu yana yaklaşık 15.000 kez indirildi. Şu anda Birleşik Krallık ve İrlanda’da mevcut olan uygulama, önümüzdeki aylarda ABD’ye de genişleyecek. Aralık 2021’de Vinehealth, 5,5 milyon dolar tohum yatırım almıştı. Şirketi bu finansmanı ekibini büyütmek, ürün teklifini genişletmek ve ABD pazarına genişlemek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler