YouTube, NFT’ler, canlı alışveriş ve ortak canlı yayın gibi yeni özellikler sunmayı planlıyor

YouTube yayınladığı yeni bir blog gönderisinde, 2022'de içerik üreticileri ve izleyicileri nelerin beklediğine dair kısa bir bakış sundu.

YouTube CPO’su Neal Mohan, içerik üreticiler, izleyiciler ve iş ortakları için 2022 yılında sunulacak yeni ürünlere, araçlara ve özelliklere kısa bir bakış içeren bir açıklama yayınladı. 2021’in yenilik için olumlu bir yıl olduğunu söyleyen YouTube, 2022 yol haritasında çok istenen bazı özelliklerin platformda bizi beklediğini belirtti.

NFT ve metaverse adımları

Shorts logo - new improvements for YouTube Shorts

Web3 teknolojilerinin içerik üreticileri için yeni fırsatlar sunacağını öne süren YouTube, bu doğrultuda platforma NFT’leri getirmeyi planlıyor. Şirket, yayınladığı blog gönderisinde, bu deneyimin, “İzleyicilerin en sevdikleri videolara, fotoğraflara, sanat eserlerine ve hatta deneyimlerine sahip olmaları için bir yol olabilir” sözlerine yer verdi. Şirket ayrıca, son dönemde sıklıkla duyduğumuz metaverse konseptinin yakın zamanda YouTube’da yer alacağının sinyalini verdi.

İçerik üreticiler için iyileştirmeler

Yeni özellikler arasında geçtiğimiz sene içerik üreticiler tarafından sıklıkla kullanılan YouTube Shorts için iyileştirmeler söz konusu. TikTok ve Instagram ile rekabet etmek isteyen YouTube, kısa biçimli videolara geçtiğimiz sene daha çok önem vermişti. Yeni özellikler ile birlikte içerik üreticiler, yakında videolarıyla ilgili yorumları Shorts ile yanıtlayabilecek.

Ortak canlı yayın

Collaborative live streaming on YouTube

YouTube canlı yayınları, Ocak 2020 ile Aralık 2021 arasında üç kattan fazla artış gösterdi. Ortak canlı yayın özelliği, içerik üreticilerin birlikte canlı yayın yapmasına ve izleyicileri için daha da etkileşimli akışlar oluşturmasına olanak tanıyacak.

Canlı alışveriş

2021’de 2 milyon içerik üreticinin para kazanmaları için birçok yol sunan YouTube, 2022’de bu potansiyeli artırmayı planlıyor. Bu yıl platforma gelecek diğer bir özellik ise alışveriş konsepti ile ilgili oldu. Mohan, gelişen e-ticaret dünyasına giriş yapmak için bu deneyimin içerik üreticilerinin topluluklarıyla oluşturdukları derin güvenden yararlandığını dile getirdi.

Güncel İçerikler