Messenger, Split Payments özelliği ile ödemelerinizi kolayca paylaşabilmenizi sağlıyor

Messenger Split Payments özelliği sayesinde grup sohbetlerinde ödemelerinizi bölüştürebilirsiniz. Özellik, şu anda yalnızca ABD'deki iOS ve Android kullanıcıları ile sınırlandırıldı.

Dünya çapında birçok insan konut kirası, faturalar veya yemek harcamalarını bölüştürmede zorluk yaşıyor. Meta, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Messenger’ın Split Payments özelliğini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm iOS ve Android kullanıcılarına sunduğunu açıkladı.

Product mock of split payments on Messenger

Aralık 2021’de ilk kez tanıtılan Split Payments özelliği, faturalar ve ortak ödemeler gibi harcamaların maliyetini bölmenin “ücretsiz ve hızlı” bir yolu olarak tanıtılmıştı. Meta, o dönemde yaptığı açıklamada, bu özelliğin ABD’deki sınırlı sayıdaki kullanıcı tarafından kullanılabilir olduğunu vurgulamıştı. Yeni yapılan açıklama ile artık Split Payments ABD’deki tüm iOS ve Android kullanıcılarına erişilebilir olacak. Bu gelişme, özelliğin ilerleyen zamanlarda diğer bölgelerde de kullanıma sunulacağını işaret ediyor.

Split Payments nasıl kullanılır?

Product mock of split payment completed on Messenger

Messenger’ın Split Payments özelliğini kullanmak için kullanıcıların bir grup sohbetinde + simgesine dokunmaları ve ödemeler seçeneğini seçmesi gerekiyor. Messenger kullanıcıları, “Başlayın” seçeneğine tıkladıktan sonra kendilerini dahil ederek veya etmeyerek bir harcamayı eşit olarak bölebilir veya her bir kullanıcı için katkı tutarını ekleyerek değiştirebilirler. Ayrıca, özel bir mesaj girip ödeme talebinde bulunma seçeneği de mevcut olacak. Facebook Pay bilgilerini onayladıktan sonra talep gönderilecek ve sohbet penceresinde ödeme talebi görüntülenecek. Daha önce ödeme ayrıntılarını girmemiş olan kullanıcılar, para göndermek ve almak için kolayca ödeme ayrıntılarını ekleyebilir.

Product mock of voice recording controls on Messenger

Meta, Split Payments’ı tanıttığı blog gönderisinde, sesli mesajlar hakkında yeni bir duyuru da paylaştı. Şirket, bir sesli mesajı göndermeden önce duraklatabilmeniz, ön izleyebilmeniz, silebilmeniz veya kaydetmeye devam edebilmeniz için yeni sesli mesaj kayıt kontrolleri özelliğini kullanıma sunduğunu paylaştı. Ayrıca, yeni güncelleme ile birlikte sesli mesajların süresi 1 dakikadan 30 dakikaya çıkıyor.

Güncel İçerikler