Kendi işini yönetenlerin finans platformu Norma, ön kayıt oluşturan 1000 kullanıcıyı aştı

Küçük işletmeler ve freelancerlar için finansal yönetim deneyimini değiştirmek isteyen Norma, platformu kullanıma açmak için son hazırlıklarını yapıyor. Ücretsiz finans ve ön-muhasebe hizmetinin entegre çalıştığı bir sistemle zaman ve maliyet avantajı sağlayan Norma, iki haftada bekleme listesine giren 1000 kullanıcının ön kaydını alarak işletmelerin ihtiyacını doğru belirlediğini gösterdi.

Kendi işini yönetenlerin finans platformu olmayı hedefleyen yerli girişim Norma, 2021’in sonunda liderliğini Global Founders Capital’ıin gerçekleştirdiği, Fibabank yatırım fonu Finberg ve Hanzade Doğan’ın Londra’da kurduğu teknoloji yatırımları platformu D4 Ventures’ın da aralarında yer aldığı fon grubundan toplamda 2 milyon dolar yatırım almıştı.

Ürün geliştirme aşamasında özellikleri, yetkin ekibi ve pazardaki potansiyeli ile uluslararası fonların dikkatini çekmeyi başaran Norma’nın doğru iş modeli, yatırımcılar kadar işletme sahipleri ve freelancerların da dikkatini çekti. Norma platformunun kullanıma açılması için son testler yapılırken, web sitesi üzerinden uygulamaya ön kayıt yaptırarak bekleme listesine giren üye sayısı şimdiden 1000 kullanıcıyı aştı.

Norma Kurucu Ortağı Hakan Gonca: “Kendi işini yönetenlerin ve küçük işletmelerin finansal süreçlerini kolaylaştıracağız”

Kendi işini kurmuş ya da kurmakta olan işletmelerin finansal süreçlerini kökten değiştirmeyi hedeflediklerini belirten Norma Kurucu Ortağı Hakan Gonca, “Hem ülkemizde hem de dünyada bankacılık ürünleri, bireysel kullanıcılara ve büyük şirketlerin ihtiyaçlarına odaklanırken, en çok ihtiyacı olan küçük şirketlerin göz ardı ediliyor. Bu işletmelere sunulan mevcut ürünlerde de, segmentasyon ve fiyatlama değişmiyor. Norma olarak, bu işletmelerin ihtiyaçlarına odaklanarak, yeni nesil bir bankacılık deneyimi sunuyoruz. Norma ile, bütün şirket finans ve muhasebe bilgilerini tek platformda toplayıp geleneksel bankacılık anlayışından farklılaşırken; bir yandan da bir bankanın sunduğu hizmet kapsamını da genişletiyoruz. Kendi işini yönetenlerin ve küçük işletmelerin en sık karşılaştıkları ve çözüme ihtiyaç duydukları sorunlara odaklanarak, terzi işi olarak tabir edebileceğimiz özel çözümler sağlıyoruz” dedi.

Norma’nın iş modeliyle pazarda benzersiz olduğunu belirten Gonca, “Türkiye’de bankacılık, ön muhasebe ve finansal danışmanlık hizmetlerini tek platformdan sunan ilk uygulama olacaklarını belirterek, “Bu hizmetleri de birbirine entegre olarak kullanıcıların hizmetlerine sunarak üyelik, ödeme ve entegrasyon gerektirmeyen bir deneyim yaratıyoruz.” dedi.

Norma; platformunu Norma Card’ı ve finansal danışmanlık hizmetlerini, küresel arenada güçlü girişimcileri ve ölçeklenebilir modeller üzerine çalışan yetkin takımları destekleyen GFC’nin yatırımıyla birlikte önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Norma, freelancerlar, serbest meslek erbapları ve mikro işletmeler için geliştirdiği kurumsal hesap, finansal servisler ve ön muhasebenin entegre çalıştığı yeni nesil dijital bankacılık ve finansal yönetim hizmetlerini, kullanıcıların güncel ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeye devam etmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler