Elektrikli moped girişimi GO Sharing, 500 araç ile İtalya’da faaliyetlerine başladı

Ekim 2021'de ülkemizde faaliyetlerine başlayan paylaşımlı elektrikli moped girişimi GO Sharing, 500 araç ile şimdi İtalya'da hizmet vermeye başlıyor.

Elektrikli moped ve bisiklet paylaşım platformu GO Sharing, Zig Zag Sharing‘in çoğunluk hissesini aldığını duyurdu. Bu yatırım sayesinde GO Sharing, Milano, Roma, Torino ve Floransa’dan başlayarak İtalya’da da aktif hale gelecek.

Hollandalı e-mobilite girişimi yaptığı açıklamada, İtalya’da 500 adet e-moped sunarak sürdürülebilir yolculuğu daha yaygın hale getirmeyi planladığını duyurdu. 2019 yılında Amsterdam’da kurulan GO Sharing, herkes için ve herkes tarafından paylaşılan mobiliteye sahip yeşil bir gezegen yaratma misyonunda kararlı adımlarla ilerliyor. GO Sharing şu anda Hollanda, Belçika, Almanya, Avusturya ve Türkiye‘de aktif. Nisan 2021’de 50 milyon euro yatırım alan şirket, şimdi Güney Avrupa pazarını hedeflediğini söylüyor.

2015 yılında İtalya’da kurulan Zig Zag Sharing, Milano, Roma, Torino ve Floransa’da 700’den fazla moped işletiyor. Girişim, bu yeni ortaklık sayesinde artık tamamen elektrikli yolculuklar sunacak. Ocak ayında, 500 GO Sharing e-mopedin ilk teslimatı sayesinde Zig Zag %100 elektrikli olacak. İtalya sokaklarını renklendirecek olan e-mopedler, GO Sharing markası ile hizmet verecek.

Bu adım, İtalya genelinde genişlemeyi planlayan GO Sharing’in stratejik olarak ilk adımı oldu. Şirket, yalnızca e-moped modelinin İtalya’da benimsenmesini sağlamakla kalmadı. Aynı zamanda, enerji şirketi Pulsee ile bir ortaklık yoluna giderek yalnızca yenilenebilir kaynaklardan gelen enerjinin kullanımını GO Sharing/Zig Zag filosunu şarj etmek için kullanacak. GO Sharing’in bir sonraki hedefi, yıl sonuna kadar İtalya’daki 10 farklı şehre yayılmış 3.000 paylaşımlı e-moped ve 1.500 e-bisiklete çıkarmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz aylarda hizmet yelpazesini genişleten şirket, paylaşımlı elektrikli arabalarını piyasaya sürdüğünü sizlerle paylaşmıştık. GO Sharing elektrikli otomobilleri, şu anda yalnızca Hollanda’da faaliyet gösteriyor.

Güncel İçerikler