GoStudent, Seneca Learning ve Tus Media Group’u satın aldı

Çevrimiçi eğitim modelinde Avrupa'nın en güçlü isimlerinden olan GoStudent, bugün iki yeni satın alma haberiyle gündeme geldi.

Çevrimiçi özel ders alanında Avrupa’nın lider isimlerinden olan GoStudent, bugün iki yeni satın alma haberiyle gündemimizde. Viyana merkezli ed-tech girişimi, Birleşik Krallık merkezli Seneca Learning ve İspanya merkezli Tus Media Group‘u satın aldığını duyurdu.

Avrupa’nın en değerli ed-tech girişimleri arasında yer alan GoStudent, orta ve üniversite çağındaki öğrencilere ücretli, bire bir, video tabanlı eğitim sağlıyor. Ocak ayında 340 milyon dolar yatırım aldığını paylaştığımız GoStudent, 3,5 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz ay GoStudent, yeni finansmanı uluslararası genişleme ve stratejik ortaklıklar kurmak için kullanacağını söylemişti. Geçtiğimiz sene ülkemizde de faaliyetlerine başlayan şirket, 2021 yılında Kanada ve Meksika dahil olmak üzere 16 ülkeye genişlemiş ve 19 uluslararası ofis açmıştı. Bugünün haberi şirketin D Serisi finansman turunda 340 milyon dolar yatırım almasından neredeyse yirmi gün sonra geldi.

Satın alma işleminin detaylarına gelecek olursak, satın alınan her iki şirket de mevcut liderlik ekipleri altında ve kendi marka adlarıyla bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek. 2016 yılında kurulan Seneca Learning, Birleşik Krallık’ta 7 milyon öğrenciye sahip bir platform. Seneca Learning’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Stephen Wilks, “Felix ve GoStudent ekibiyle çalışmak, Seneca’nın ücretsiz içeriğini ve öğrenim deneyimini dünyanın farklı ülkelerindeki milyonlarca öğrenciye sunmamıza olanak sağlayacak” sözlerine yer verdi.

2011 yılında kurulan Tus Media ise, İspanya’nın yanı sıra birkaç Avrupa ve Latin Amerika ülkesindeki öğretmenlerle birlikte 4 milyon öğrenciye hizmet veriyor. Öğretmenler için açık bir pazar yeri sunan girişim, satın alma işleminin ardından yeni pazarlara ve daha büyük coğrafyalara genişlemeye hazır olacak.

Güncel İçerikler