Evde kan tahlili hizmeti sunan Getlabs, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kan tahlili yaptırmayı kolaylaştırmak için uzaktan sağlık hizmeti sunan Getlabs, bugün yeni bir finansman haberi ile karşımızda. Şirket bugün yaptığı bir açıklamada, A Serisi finansman turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Emerson Collective ve Minderoo Foundation tarafından yönetilen finansman turu, Tusk Venture Partners, Labcorp, Healthworx, Byers Capital, Anne Wojcicki, Susan Wojcicki, Eric Kinariwala ve Mattieu Gamache-Asselin‘in yer aldığı yatırımcı listesinden katılım gördü.

2018’de kurulan Getlabs, COVID-19 pandemisi sonrası artan sağlık girişimleri arasında uzaktan laboratuvar testleri sağlamasıyla farklılık gösteriyor. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız ancak doktorunuz sizden bir kan tahlili istiyorsa, Getlabs’e başvurabilir ve evde kolaylıkla kan tahlilinizi yaptırabilirsiniz.

Getlabs’in ücretlerine gelecek olursak, şirketin açıklamasına göre sigorta kapsamında olmayan işlemler için laboratuvarlar genellikle 25 dolar gibi bir fiyatlandırmaya sahip. Evde kan tahlili yaptırmak için Getlabs, 29 dolar talep ediyor. Bu da laboratuvar ücretinin yalnızca birkaç dolar fazlasına denk geliyor. Eğer tahlil sonuçlarınızı daha erken teslim almak isterseniz fiyat 49 dolara kadar çıkabiliyor. Getlabs’in tahlil sonuçları hekimler veya Apple Health uygulaması aracılığıyla hastaya ulaştırılıyor.

Getlabs kurucu ortağı ve CEO’su Kyle Michelson, şu anki işgücüyle, şirketin ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 45’ine hizmet vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Getlabs, bu yıl sonuna kadar nüfusun yüzde 60’ına ulaşmayı hedefliyor. Şirket, bu finansmanı büyümesini hızlandırmak ve nitelikli sağlık çalışanlarını işe almak için kullanmayı planlıyor.

Geçtiğimiz aylarda bir yatırım haberine yer verdiğimiz yerli sağlık girişimi Vivoo da benzer bir hizmet modeline sahip. Abonelik tabanlı evde idrar tahlili kitleri geliştiren ve satan Vivoo’nun 6 milyon dolar değerindeki A Serisi yatırım haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler