Yerli sağlık girişimi Vivoo, Tim Draper’ın kurucusu olduğu Draper Associates liderliğinde 6 milyon dolar yatırım aldı

Globale açılan yerli sağlık girişimi Vivoo, Tim Draper liderliğindeki A Serisi finansman turunda 6 milyon dolar yatırım aldı.

İdrar tahlili test kitleri ve idrar örneğine göre kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyesi veren bir mobil uygulamadan oluşan sağlık girişimi Vivoo, salı günü yaptığı açıklamada, A Serisi finansman turunda 6 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Tim Draper (Draper Associates aracılığıyla) Seri A fonlamaya liderlik ederken, ONCE Ventures, Revo Capital, 500 Startups, Global Ventures ve Halogen Ventures da katılım sağladı.

2017 yılında Miray Tayfun (CEO), George Radman (CFO) ve Gözde Büyükacaroğlu (COO) tarafından kurulan girişim, bir uygulamayla birlikte çalışan abonelik tabanlı evde idrar tahlili kitleri satıyor ve makine öğrenimi teknolojisi aracılığıyla sağlıklı yaşam ve beslenme önerileri sunmak için bu kitleri analiz ediyor. Geçtiğimiz sene temmuz ayında abonelik hizmetini başlatan şirket, bir yıldan biraz fazla bir süre içinde 100’den fazla ülkeden 50 binden fazla kullanıcıya ulaştığını söylüyor.

Vivoo, 34,99 dolar karşılığında 4 “sağlık” testinden oluşan tek seferlik paket, aylık 15,99 dolar karşılığında 3 aylık abonelik ve aylık 7,99 dolar karşılığında ise 12 aylık bir abonelik teklifi sunuyor. Şu anda kitlerini dünyanın dört bir yanına gönderen şirketin en büyük pazarları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere ve ardından Avustralya yer alıyor.

Vivoo kurucu ortağı ve CEO’u Miray Tayfun, uygulamanın şu ana kadarki kullanıcılarının büyük çoğunluğunun, sağlık, beslenme alışkanlıkları, enerji, uyku ve yaşam kalitesini iyileştirmek için eyleme geçirilebilir tavsiyeler arayan “sağlık bilincine sahip bireyler” olduğunu belirtiyor.

Girişim, A Serisi finansmanın büyük bir kısmını ürününü dağıtmak için Amazon ve Walmart da dahil olmak üzere perakende satış mağazaları ile ortaklıklar imzaladığı ABD’ye odaklanmaya ve işini daha da büyütmek için ekibini genişletmeye ayıracağını belirtiyor.

Güncel İçerikler