Yaşlı bireyler için düşme tespiti yapan akıllı lambalar geliştiren Nobi, 13 milyon euro yatırım aldı

Sağlık şirketleri ve tesisleriyle işbirliği içinde olan Nobi, 13 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Düşme tespiti yaparak yaşlı bireylerin düşmelerini önleyen Belçika merkezli girişim Nobi, 13 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Tura katılan isimler arasında LSP Health Economics Fund 2, LSP Dementia Fund, PMV ve BNP Paribas Fortis Private Equity yer alıyor.

Hızla artmaya devam eden yaşlı nüfusu, şu anda Avrupa nüfusunun beşe birini oluşturuyor. Araştırmalara göre 2040 yılında Avrupa’nın yaşlı nüfusu, toplam nüfusun dörtte birini oluşturacak. Artan nüfus ile birlikte sağlık çalışanlarına ve yaşlı bakım hizmetlerine olan ihtiyaç da artıyor. Nobi, yaşlı nüfusun sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için akıllı bir lamba geliştiriyor. Yenilikçi bir teknolojiye sahip olan Nobi, yaşlı bireylerde en çok görülen sorunlardan biri olan düşme riskini önlemeyi hedef alıyor.

Mevcut lambaların yerini alan Nobi’nin akıllı lambaları, düşme vakalarını tespit ederek aile bireylerine haber verir. Lambalar, normal aydınlatma anahtarlarıyla kontrol edilebilir ve evcil hayvanlar ile insanlar arasındaki farkı ayırt ederek yanlış alarm vermez. Nobi, lambalarının kurulumu ve bildirimlerin alınabilmesi için bir akıllı telefonun gerekli olduğunu belirtiyor. Şu anda tam geliştirme ve test aşamasında olan lambaların 2022’nin sonuna kadar satışa sunulması bekleniyor. Nobi, her oda için akıllı lamba satın alındığında bir dairenin ortalama 2490 euro gibi bir ücrete donatılabileceğini belirtiyor. Henüz bir kesinlik göstermeyen bu fiyatlar, akıllı lambalar satışa sunulduğunda farklılık gösterebilir.

2021 yılında Nobi, büyük ve küçük birçok Belçikalı sağlık şirketi ve tesisleriyle işbirlikleri kurdu. Bunlar arasında bakım evleri, hastaneler, toplum bakım merkezleri ve engelli çocuklar için kuruluşlar bulunuyor. Nobi ayrıca 2021’de Hollanda, Avusturya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk yurt dışı ofislerini açtı.

Güncel İçerikler