Enerji şirketlerinin temiz enerjiye geçişine yardımcı olan Gorilla, 6 milyon euro yatırım aldı

Enerji şirketlerinin temiz enerjiye geçiş sürecine çözümler sunan Gorilla, Seri A turda 6 milyon euro yatırım aldı.

Enerjilerin sıfır atıkla sağlanmasını amaçlayan Gorilla, düzenlenen Seri A turda 6 milyon euro yatırım aldı. Tura, Belçika hükümeti liderliğindeki inovasyon fonu PMV, Beringea ve VLAIO katıldı.

2018 yılında kurulan girişim, enerji şirketleri için yenilikçi, sürdürülebilir çözümler geliştirirken net sıfır atık hedefine ulaşmasını sağlıyor. Bulut tabanlı veri işleme platformu, kullanıcının özel BT bilgisine ihtiyaç duymadan verileri işleyebiliyor. Enerji şirketlerinin verimlilik ve performans açısından dev adımlar atmasına da yardımcı oluyor.

Gorilla, British Gas, ScottishPower, Shell gibi büyük enerji şirketleriyle ortaklık yapıyor. Bu şirketler, platformu enerji üretimi ve tüketimine ilişkin içgörüler oluşturmak için kullanıyor. Böylece girişim, küresel enerji geçişinde nasıl önemli bir rol oynayabileceğini mükemmel bir şekilde gösteriyor.

Gorilla kurucu ortağı ve CEO’su Ruben Van den Bossche, “Enerji geçişi aynı zamanda enerji piyasasının çalışma şeklini de değiştiriyor. Veriye dayalı uygulamalarımız, enerji şirketlerinin yeni fiyat planları geliştirmesini ve yeni ürünler sunmasını kolaylaştırıyor. Bu da daha esnek ve sürdürülebilir enerji tüketimini teşvik eder ve tüketicilerin enerji faturalarını yönetmelerine yardımcı oluyor.” dedi.

Beringea yetkilisi Eyal Malinger, “Gorilla ekibi, eski elektronik tablo tabanlı çözümlerden 100 kat daha fazla performans sağlayan iş birliğine dayalı, bulut tabanlı, yüksek performanslı bir modelleme platformu oluşturdu. Enerji şirketleri, veri işleme gereksinimlerinde katlanarak artan bir büyümeyle karşı karşıya ve karbondan arındırma hızlanmaya devam ettikçe, enerji sektörümüze bu geçişle birlikte gelen daha büyük karmaşıklığı yönetebilecek dijital araçlar sağlamak hiç bu kadar kritik olmamıştı. Gorilla tam olarak bunu yapıyor ve büyümesinin bir sonraki aşaması için heyecanlıyız.” dedi.

Gorilla şu anda Antwerp, Londra ve Melbourne’daki ofislerinde 40 kişilik bir iş gücüyle faaliyet gösteriyor. Bu yeni yatırımla beraber girişim, satış ve mühendislik ekiplerinin yanı sıra ürün yelpazesini daha da genişletmeyi planlıyor. 

Güncel İçerikler