Joe Rogan olayının ardından açıklama yapan Spotify, yanlış bilgileri önlemek için yeni önlemler aldı

Spotify, Joe Rogan‘ın aşı ile ilgili tartışmalı bir podcast bölümü yayınlamasının ardından birçok suçlamanın odak noktası olmuştu. COVID-19 konusu ile ilgili dinleyenleri yanlış yönlendirmekle suçlanan Spotify, bugün yeni önlemler aldığını açıkladı.

Şirketin iki yıl önce 100 milyon dolarlık özel bir anlaşmayla satın aldığı Joe Rogan Experience, dünyanın en çok dinlenen podcast yayınlarından biri. Rogan’ın programı, her hafta birden fazla bölüm yayınlıyor ve bölüm başına ortalama 11 milyon izleyiciye ulaşıyor. Joe Rogan Experience’ın Covid-19 gibi ciddi bir konu hakkında tartışma yaratması hiç şüphesiz ki dinleyiciler ve sanatçılardan büyük bir tepki aldı.

İlk olarak dünyaca ünlü sanatçı Neil Young, Spotify’ın Joe Rogan ile ilişkisini protesto etmek için müziklerini Spotify’dan kaldıracağını duyurmuştu. Kanadalı şarkıcı Joni Mitchell de Neil Young protestosuna katılarak müziklerini yayın hizmetinden kaldırmaya karar verdiğini duyurdu. Mitchell, Neil Young’ın ve küresel bilim ve tıp topluluklarının yanında yer alacağını belirten bir açıklama yapmıştı. Tartışmalar karşısında sessizliğini koruyan Spotify, pazar günü yeni önlemler aldığını açıklayan bir duyuru paylaştı.

Spotify CEO’su Daniel Ek’in açıklaması

İsveç merkezli şirket, bu tepkiler üzerine bir karar aldığını açıkladı. Spotify CEO’su Daniel Ek tarafından paylaşılan bir blog gönderisinde yapılan açıklamada, şirketin konuyla ilgili şeffaflığını artırmak için COVID-19 içerik politikasını yeniden şekillendireceği bildirildi. Ek, “Uzun yıllardır yürürlükte olan kurallarımız var, ancak kabul etmek gerekirse, içeriğimizi daha geniş bir şekilde yönlendiren politikalar konusunda şeffaf olmadık” sözlerine yer verdi.

Spotify, COVID-19 hakkında bir tartışma içeren herhangi bir podcast bölümüne bir “içerik tavsiyesi” ekleyeceğini açıkladı. Bu uyarılar, dinleyenleri Spotify’ın özel COVID-19 Merkezi’ne yönlendirecek. Kaynaklar, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları, doktorlar, akademisyenler ve halk sağlığı yetkilileri tarafından paylaşılan güncel bilgileri içerecek. Spotify, bunun “yanlış bilgi ile mücadele” adımlarından olduğunu belirtirken özelliğin önümüzdeki günlerde dünyanın dört bir yanındaki ülkelere de yayılacağını vurguladı.

Güncel İçerikler