Apple, iOS 15.4 sürümünde Maske ve Gözlük ile Face ID’yi kullanabilmenizi sağlıyor

Teknoloji devi Apple, yeni yazılım güncellemeleri paylaşmaya devam ediyor. 2 haftada bir yeni geliştirici sürümlerini yayınlayan Apple, yeni özelliklerini geliştiricilerin deneyimlemesine olanak sağlıyor. Dün (27 Ocak 2022) itibari ile yeni geliştirici sürümünü paylaşan şirket, pandemi boyunca herkesin kullanmakta zorlandığı bir özelliği geliştirerek karşımıza çıkarıyor.

Dün akşam 21.00 sularında iOS 15.4 beta 1 güncellemesi ile kullanıcıların karşısına çıkan Apple, güncellemede pek çok yenilik ile bizleri karşılıyor. Güncellemenin en önemli noktası ise Maske ile Face ID kullanılabilmesi. Göz tanıma sistemi ile çalışan bu sistemde normal yüz tarama işlemine göre daha düşük bir doğrulama sistemi bulunsa da bu özellik oldukça kullanışlı.

iPhone’unuzu güncelledikten sonra Face ID ve Güvenlik bölümü altında Maske ile Face ID seçeneği yer alıyor. Buradaki seçeneği açtığınız takdirde yüzünüzde maske olsa bile cihaz yüzününü tanıyarak kilidi açmanıza olanak sağlıyor.

Şirket aynı zamanda Maske’ye ek olarak Gözlük kullanan kişiler için de güzel bir özelliği dahil etmiş. Eğer gözlük kullanıyorsanız Face ID’ye gözlüğünüzü tanıtabiliyor ve böylece siz olduğunuzu rahatlıkla anlayabiliyor. Farklı gözlük seçeneklerinin de eklenebileceği özelliğin henüz test aşamasında olduğunu hatırlatalım.

Apple, iOS 15.4 ile aynı zamanda 37 farklı emojiyi de iPhone’lara ekliyor. Pek çok yeni karakterin yer aldığı listede trend haline gelmiş bazı hareket ve davranışlar yer alıyor.

Yeni emojilerin ve Maske ile Face ID özelliğinin resmi olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Güncellemeyi edinmek isteyen kişilerin bir geliştirici hesabı olması veya Apple’ın public beta hizmetini tercih etmesi gerekiyor.

Güncel İçerikler