GM, elektrikli kamyon üretimini hızlandırmak için 7 milyar dolar yatırım yapıyor

2025 yılına kadar Kuzey Amerika'da elektrikli araç pazar lideri olmayı hedefleyen General Motors, dört fabrikasına 7 milyar dolar yatırım yapıyor. Bu yatırımların toplamda 4.000 yeni iş yaratması bekleniyor.

General Motors Co., pil hücresi ve elektrikli kamyon üretimine odaklanan Michigan’daki dört üretim tesisine 7 milyar dolardan fazla yatırım yapağını açıkladı. 4.000 yeni iş yaratması beklenen bu finansman, şirketin pil ve elektrikli kamyon üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

General Motors, bu yatırımı 2025 yılına kadar Kuzey Amerika’da elektrikli araç pazar lideri olma hedefini hızlandırma yolundaki en son adım olarak nitelendirdi. GM açıklamasına göre bu yatırım, Lansing’de Ultium Cells adında yeni bir pil hücresi fabrikasının inşasını ve GM Orion Township, Michigan’daki montaj fabrikasının elektrikli GMC Sierra’nın üretimi için dönüştürülmesini de içeriyor.

Orion ve Ultium Cells Lansing yatırımları, her iki fabrika da bir araya geldiğinde toplam elektrikli kamyon üretim kapasitesinin 600.000 kamyona çıkarılmasına yardımcı olacak. GM, Orion Township fabrikasına Ultium Platformunu kullanarak elektrikli kamyonlar üretmeye dönüştürmek için 4 milyar dolar yatırım yapıyor. Bu yatırımın Orion’da 2.350’den fazla yeni iş yaratması bekleniyor.

GM ve LG Energy Solution, Ultium Cells ortak girişimi aracılığıyla, Ultium Cells’in üçüncü ABD pil hücresi üretim tesisini kurmak için 2.6 milyar dolar yatırım yapıyor. Bu yatırımın, tesis tamamen faaliyete geçtiğinde 1.700’den fazla yeni Ultium Cells işi yaratması bekleniyor.

Michigan eyaletinde yer alan bu iki tesise yapılan yatırımlara ek olarak General Motors, Lansing bölgesindeki iki araç montaj fabrikasına 510 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını açıkladı. GM, 2030 yılına kadar Kuzey Amerika montaj kapasitesinin yüzde 50’sini elektrikli araç üretimine dönüştüreceğini öngörüyor.

Şirket, GMC HUMMER EV, Cadillac LYRIQ, Chevrolet Equinox EV ve Chevrolet Silverado EV dahil olmak üzere yeni elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor.

Güncel İçerikler