Elektrikli hava taksi hizmeti Wisk Aero, The Boeing Company’den 450 milyon dolar yatırım aldı

6. nesil uçağının lansman hazırlıklarını yapan Wisk Aero, 450 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni finansman, Wisk'in gelişmiş hava hareketliliği konusundaki konumunu güçlendirmesine yardımcı olacak.

Önümüzdeki yıllarda gelişmiş ülkelerde yaygın hale geçmesi beklenen elektrikli taksiler yatırımcılardan da büyük ilgi görüyor. Elektrikli hava taksi servisi Wisk Aero, The Boeing Company‘den 450 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım şirketin gelişmiş hava hareketliliği konusundaki konumunu güçlendirmesi bekleniyor.

2010 yılında herkes için günlük ve güvenilir yolculuğu erişilebilir kılmak amacıyla Zee Aero olarak kurulan Wisk, daha sonra Kitty Hawk Corporation ile birleşti. Wisk’in ticari potansiyelinin büyüklüğü Boeing Company’nin ilgisini çekti ve şirket, Wisk’i oluşturmak üzere Kitty Hawk Corporation’den ayrıldı.

Geçtiğimiz on yıl içinde havacılık endüstrisinde birçok yeniliğe imza atan Wisk, yolcu kullanımı için tasarlanmış tamamen elektrikli ve otonom eVTOL uçağının ABD’deki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Şu anda 6. nesil uçağını geliştirmeye odaklanan şirket, gelecek yıl lansmanı için hazırlıklarını sürdürüyor. 6. nesil uçağının sertifikalandırılmasını takip eden beş yıl içinde Wisk, endüstrinin en büyük eVTOL uçak filolarından birini işletmeyi planlıyor.

Wisk, önümüzdeki beş yıl içinde dünya genelinde 20 şehirde faaliyet göstermeyi planlıyor. 40 milyondan fazla kişi ile 14 milyona yakın uçuş gerçekleştirerek çevre üzerinde sıfıra yakın etki bırakarak insanlara zaman tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz on yıl içinde 1500’ün üzerinde test uçuşu gerçekleştiren Wisk, günlük işe gidiş gelişlerin ve şehir içi seyahatin geleceğini güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde şekillendiriyor.

Otonom havacılık endüstrisindeki gelişmeleri zaman içinde sizlere aktardık. Bu alanda faaliyet gösteren önemli bir isim olan Joby Aviation, Temmuz 2021’de 15 millik test uçuşunu tamamladığını duyurmuştu.

Güncel İçerikler