Şirketlere veri güvenliği sağlayan Virtru, 60 milyon dolar yatırım aldı

ABD federal hükümetinin eski çalışanları tarafından kurulan Virtru, 60 milyon dolar yatırım aldığını bildirdi.

Veri güvenliği ve gizlilik firması Virtru, C serisi finansman turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. ICONIQ Growth ve Foundry Capital liderliğindeki 60 milyon dolarlık finansman turu, Tiger Global, MC2, Bessemer Venture Partners ve şirketin diğer mevcut yatırımcıları tarafından katılım gördü. C Serisi ile Virtru, bugüne kadar 176 milyon dolar yatırım almış oldu.

Virtru CEO’su John Ackerly, bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada, modern dijital dünyada “verilere yönelik saygı eksikliğinin” ciddi bir problem yarattığına dikkat çekiyor. Virtru’nun temeli, John Ackerly ve erkek kardeşi Will Ackerly’nin daha öncesinde ABD hükümetinde görev aldıkları sıradaki deneyimlerine dayanıyor. John Ackerly, Beyaz Saray’da baş teknoloji politika danışmanı olarak görev alırken, Will Ackerly (Virtru CTO’su) ise ulusal istihbarat teşkilatında çalışmış ve hatta Irak’ta görev almış. Washington, DC merkezli girişim, her insanın gizlilik ve güvenlikten ödün vermek zorunda kalmadan işbirliği yapabilmelerini sağlamak amacıyla 2012 yılında kurulmuş.

Virtru, 7.000’den fazla müşterisi olduğunu ve platformunun her gün yaklaşık 2 milyon e-posta ve dosyanın güvenliğini sağladığını bildiriyor. Şu anda 150 kişiyi istihdam eden Virtru, yeni sermayeyi birden fazla ürün tanıtmak ve ekibini büyütmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, dünyanın en büyük bulut tabanlı araçlarını sağlayan Google ile stratejik bir ortaklığa sahip. Virtru müşterileri arasında Netflix, Verizon, Brown Üniversitesi, Maryland Eyaleti, SoFi ve Redfin yer alıyor.

Virtru ayrıca, “Zero Trust” veri erişimini federal hükümetteki çok sayıda kuruma uyguladığını söylüyor. Şirket, Covid-19 pandemisi döneminde uzaktan çalışma modeline geçişin güvenlik sorunları yaratması ve veri ihlallerine neden olması sebebiyle bu dönemde ürünlerinin kullanımının 3,5 kat arttığını belirtiyor.

Güncel İçerikler