Instagram’ın ardından TikTok da ücretli abonelik özelliğini test etmeye başladı

Dijital platformların birbirleriyle rekabet etmesinin son hamlesi TikTok cephesinden geldi. Instagram'ın ardından TikTok da ücretli abonelik hizmetini test etmeye başladığını doğruladı.

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, perşembe günü ücretli abonelikler için sağladığı desteği test ettiğini doğruladı. İlk olarak The Information‘ın haberinde belirtilen iddia, şirket tarafından ilerleyen saatlerde doğrulandı.

TikTok’un ücretli abonelik özelliğini test ettiği haberi Instagram‘ın ABD’de sınırlı sayıda kişiyle benzer özelliği test etmeye başladığını duyurmasından kısa süre sonra geldi. Ancak, bu özellik TikTok’un içerik üreticiler için sunduğu ilk gelir elde etme yolu değil. Aralık 2021’de TikTok’un içerik üreticiler için yeni para kazanma yolları sunduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bu doğrultuda ilerleyen şirket, yeni CreatorNext adındaki özelliği ile içerik üreticilerin nasıl gelir elde edebileceğini açıklayan bir duyuru yayınlamıştı. CreatorNext hizmeti ile içerik üreticiler, “Tips” özelliği ile doğrudan takipçilerinden bahşiş alabilir ve “Video Gifts” sayesinde paylaştıkları videolar ile takipçilerinden hediye alabilirler.

Şirketin açıklamasına göre ücretli abonelik özelliği, şu anlık erken aşamada bir testin parçası ve geniş çapta henüz mevcut değil. TikTok, özelliğe dair ek ayrıntılar ve özelliğin uygulamada nasıl yer alacağına dair bilgi paylaşmayı reddetti. Fakat “Sizin İçin” sayfasında kullanıcılar, takip etmedikleri içerik üreticilerden videolar görerek yeni profiller keşfedebiliyor. Dolayısıyla, bir içerik için abonelik şartı koyularsa, büyük ihtimalle bu içerik Sizin İçin sayfasında herkese görünür olmaktan çıkarak yalnızca ücretli abonelere özel olacaktır.

Eylül 2021’de ise Twitter, ücretli bir abonelik teklifi olan Super Follows özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik ile kullanıcılar, aylık abonelik ücreti karşılığında beğendikleri hesaplara abone olabiliyorlar. TikTok’un son hamlesi, diğer dijital platform rakipleriyle rekabet etmesinin iddialı bir yolu olmasının yanı sıra, içerik üreticilerine kazançlı fırsatlar sunmasına yönelik yeni bir adım oldu.

Güncel İçerikler