TikTok, içerik üreticilerine yeni para kazanma yolları sunmaya başladı

Popüler video uygulaması TikTok, içerik üreticileri için oluşturduğu yeni para kazanma yollarını CreatorNext platformunda paylaştı.

Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıları ve içerik üreticileri için yeni yollar sunmaya devam ediyor. İçerik üreticileri için canlı yayınlar ve bağışlar gibi özellikler sunan TikTok, yeni duyurusunda CreatorNext özelliğinden ve bu özellikten nasıl para kazandığını açıklıyor.

Sadece canlı yayındayken para kazanabilen içerik üreticilerini fark eden platform, CreatorNext ile birlikte içerik üreticisinin canlı yayın olmadan da para kazanabilmesini sağlıyor. CreatorNext ile 2 farklı yol sunan TikTok, bu yollara “Tips” ve “Video Gifts” adını veriyor.

TikTok’un tüm para kazanma yollarını içeren CreatorNext portalı, yeni “Tips” özelliği ile içerik üreticilerine doğrudan bahşiş verebilmelerini sağlıyor. Burada verilen paranın tamamının içerik üreticisi ile paylaşıldığını hatırlatalım.

Video Gifts” özelliği sayesinde de içerik üreticileri, paylaştıkları videolar ile de hayranlarından hediye alabilecekler. Henüz bu özelliklerin ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da yaşayan içerik üreticileri ile paylaşıldığını hatırlatalım. Kanada ve Avustralya’daki içerik üreticiler de önümüzdeki aylarda özelliklere erişim sağlayabileceği söyleniyor.

18 yaşından büyük kişilerin bu programa dahil olduğu CreatorNext platfromu, dahil olacak kişilerden şu koşulları da sağlaması bekleniyor:

  1. Son 30 günde en az 1.000 video görüntülenmesi
  2. Son 30 günde en az 3 gönderi
  3. Belirli takipçi sayısını geçmiş olması

İçerik üreticiler ile markaların iş birliğini kolaylaştırmak isteyen TikTok, TikTok Creator Marketplace platformunu da gün geçtikçe geliştiriyor. Gün geçtikçe daha fazla içerik üreticisine erişim sağlayan platformda, 10.000’den fazla takipçisi ve uygun içerikleri olan kişilere farklı ödeme yollarının da açılabileceği belirtiliyor.

Güncel İçerikler