İngiltere merkezli Mobilus Labs, Vinci’nin de dahil olduğu turda 2.7 milyon dolar yatırım aldı

Vinci Girişim Sermayesi’nin yatırımcısı olduğu Mobilus Labs, sesli iletişim platformunun gelişimini ve uluslararası dağıtımını ölçeklendirmek için 2,7 milyon dolarlık yatırım aldı.

Kemik titreşimi teknolojisini kullanarak emniyet baretlerine entegre halde çift yönlü iletişim sağlayan ve el telsizlerine alternatif ve/veya bunların etkinliğini artıran patentli bir iletişim cihazı sunan Mobilus Labs, 2.7 milyon dolar yatırım aldı.

Gerçekleşen bu yatırım turuna; Chevron Technology Ventures, Vinci BV, Ascension Ventures, Schox VC, Entrepreneur First ve UK Stanford Angels katıldı. İngiltere merkezli şirket, aldığı yatırımı özellikle ABD ve Avrupa’da enerji, inşaat, kimya ve imalat sektörlerinde büyümek için kullanacak.

Eller-serbest şekilde, kulaklıksız ve mikrofonsuz çalışan cihaz, aşırı gürültülü ve tehlikeli ortamlarda net ve güvenli sesli iletişim sağlamak için tasarlanmıştır. Cihaza ek olarak geliştirilen sesli iletişim yazılım platformu ile Mobilus Labs çevrimiçi/çevrimdışı yazılım tanımlı telsiz iletişiminde kesintisiz bir çözüm sunabilmektedir.

Mobilus Labs, 2019’da birinci nesil cihazı ile Trimble’ın Microsoft HoloLens 2 karma gerçeklik ürününün özel sesli iletişim çözümü sağlayıcısı oldu. Şirket, 2020 yılında Vinci Girişim Sermayesi liderliğinde gerçekleştirdiği yatırım turunu takiben, mobiWAN kemik iletimli cihazın ikinci nesil sürümünün ve mobiTALK yazılım platformunun geliştirilmesi ve üretimine odaklandı. Bu süre zarfında Mobilus Labs, Amerikan enerji şirketi Chevron’un rafinerisinde çalışmaya başlayarak petrol ve doğalgaz sektörüne de giriş yapmış oldu. MobiWAN ürünü ayrıca TIME Dergisi tarafından 2021’in en iyi 100 icadından biri olarak değerlendirildi.

Chevron İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Teknoloji Girişimleri Başkanı Barbara Burger yaptığı açıklamada “Net sesli iletişim, tehlike arz eden sahalarda özellikle önem kazanmaktadır. Mobilus cihazının özellikle yüksek gürültülü endüstriyel ortamlarda işçi güvenliğini artırma potansiyelini deneyimleme fırsatı bulduk. Geleneksel petrol ve doğalgaz tesislerimizde performansımızı artırma potansiyeline sahip teknolojilere odaklanan ‘Core Energy’ fonumuzun bu son yatırımı bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton ise “Mobilus, saha çalışanlarının iletişim deneyimini 21. Yüzyıla taşıyan benzersiz ve çok yönlü bir teknolojiye sahip. Kemik iletim teknolojisi son derece etkin olduğu gibi, aynı zamanda gürültülü ortamlarda bile konuşmayı metne dönüştürme ve sesli asistan özelliklerini mümkün kılıyor. Mobilus, sayısız endüstride iletişimi dijitalleştirme potansiyeline sahip. Bu olağanüstü ürün ve vizyoner ekiple çalıştığımız için çok heyecanlıyız. Chevron’un da bu yolculuğa katılmasıyla Mobilus her zamankinden daha da güçlü ve büyümeye hazır.” dedi.

Güncel İçerikler