Vinci beşinci yatırımını sesli iletişim platformu Mobilus Labs’e yaptı

Vinci Girişim Sermayesi, portföyüne bir teknoloji şirketini daha ekledi. Vinci’nin beşinci yatırımını yaptığı şirket, İngiltere merkezli sesli iletişim platformu Mobilus Labs oldu. Mobilus Labs, standart güvenlik kasklarına kolayca entegre olan teknolojisi ile inşaat, enerji, kritik altyapı, ağır sanayi, havacılık gibi alanlarda çalışanların verimli bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlarken iş kazası riskini azaltan bir destek fonksiyonunu da sunuyor.

Vinci Girişim Sermayesi, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. 2018 yılının son çeyreğinden bu yana Türkiye, Almanya ve İngiltere’de endüstri 4.0, mobilite, enerji ve lojistik alanlarında yatırım yapan Vinci, portföyüne Londra merkezli Mobilus Labs’i de kattı.

Vinci’den tohum yatırımı alan Mobilus Labs, sesli iletişim platformu ile kemik titreşimi kullanarak mikrofon ve kulaklık olmak üzere çift yönlü iletişim kurmaya olanak sağlıyor. Platform, cihaz ve üzerine geliştirilen bulut tabanlı bir ekip iş birliği uygulaması yazılımından oluşuyor. Cihaz standart güvenlik kaskına takılınca çalışanlar birbirleriyle iletişim kurmak için ellerini ve kulaklarını kullanmaya gerek duymuyor. Sesli asistan görevi gören yazılım ise konuşmaları yazıya dökebiliyor ya da yazılanları sese çevirebiliyor, saha çalışanlarının platform üzerinden iletişimi sırasında dijital hareketlerini de saklayarak, sonradan aranabilir hale getirebiliyor. Şirketlerin halen analog olan telsiz ve güvenlik kasklarını dijitalleştiren platform, dikkat dağınıklığını azaltıcı etkisiyle de saha çalışanları için iş kazası riskini azaltan bir destek fonksiyonunu da sunuyor.

Radyo, GSM, Wi-fi gibi iletişim altyapılarını destekleyen teknoloji, çeşitli endüstriyel alanlarda kolayca kullanılabiliyor. İlk aşamada büyük inşaat şirketlerinin ilgi gösterdiği Mobilus Labs, kritik altyapı ve enerji şirketleriyle de iş geliştirmeyi sürdürüyor. Amerikan teknoloji şirketi Trimble ile partnerlik anlaşması yapan Mobilus Labs, XR10 Hololens ürününün iletişim altyapısını da sağlıyor. Mobilus Labs kurucusu ve CEO’su Jordan McRae, yatırımın ardından yaptığı açıklamada “Vinci’yi yatırımcılarımız arasında görmekten ve etkileyici endüstriyel teknoloji şirketlerinden oluşan portföylerine katılmaktan çok mutluyuz. Vinci’nin sanayi alanındaki tecrübesi ve uzmanlığı ile Mobilus Ses Platformu’nu bir sonraki seviyeye taşımamıza ve ticarileştirmemize yardımcı olacağına eminiz” dedi.

Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton da yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “Vinci Girişim Sermayesi olarak beşinci, İngiltere’de ise ikinci yatırımımızı gerçekleştirdik. Mobilus Labs’ı portföyümüze kattığımız için çok mutluyuz. Pandemi sürecine operasyonlarımızı adapte ederek yaptığımız bu yatırımla Vinci’nin endüstriyel teknolojilere yatırım yapma hedefini ve kararlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Bu kararı almamızda önceki yatırımlarımızda olduğu gibi en önemli etmenler ölçeklenebilir ürün, yetkin ve adanmış takım, müşteriye değer sağlayan ürün odağı ve sağlam teknolojik inovasyonlar. Ürünün potansiyel ilave kullanım alanları, Mobilus Labs ekibinin vizyoner bakışı ve Vinci’nin deneyimi ile birlikte büyüyeceğimize eminiz.”

Güncel İçerikler