Hibrit çalışan şirketlere ekipman yönetimi platformu sunan Lendis, 80 milyon euro yatırım aldı

Birçok şirketin uzaktan veya hibrit çalışma modelini benimsemesi sonucu artan ekipman yönetimi talebine cevap veren Lendis, 80 milyon euro yatırım aldı.

Şirketlerin basit bir kiralama modeli aracılığıyla iş ekipmanlarını seçmesini ve yönetmesini sağlayan Berlin merkezli SaaS hizmeti Lendis, A serisi finansman turunda 80 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Circularity Capital ve Keen Venture Partners tarafından yönetilen tur, HGDF, KPN Ventures, HV Capital, DN Capital ve Picus Capital tarafından desteklendi. 30 milyon euro öz kaynak; 50 milyon euro borç finansmanı olarak gerçekleştirilen yatırım turu sonrası Lendis’in bugüne kadarki aldığı toplam tutar 100 milyon euro seviyesini geçti.

2018’de kurulan Berlin merkezli girişim, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana hızlı bir büyüme kaydetti. Lendis, “Pandemi, çalışma dünyasının sürdürülebilir bir dönüşümünü tetikledi” diyor. Bu dönüşüme çoktan ayak uyduran şirketler, ilerleyen zamanlarda da uzaktan veya hibrit çalışma modelini kalıcı olarak sürdürmeyi düşünüyorlar. Bununla birlikte, uzaktan veya hibrit çalışma modeline geçiş, şirketlerin çalışanların ekipmanlarını sağlaması, çalışanlar işten çıktığında ekipmanların geri alınması gibi zorluklar da ortaya çıkardı.

Bu alanda bir eksiklik olduğunu düşünen Lendis, ekipman ve yazılım yönetimine odaklanarak bu zorluğun üstesinden geliyor. Lendis’in SaaS çözümü, şirketlerin tek bir tıklamayla ergonomik ofis koltuklarından dizüstü bilgisayarlara kadar tüm iş ekipmanlarını kiralamalarına olanak tanıyor. Girişim, müşterilerine ofis koltuklarından Macbook’lara kadar ihtiyaç duydukları tüm ekipmana tek bir noktadan erişim sağlar ve aboneliğe dayalı bir kiralama modeli ile şirketler için maliyeti azaltabilir.

Lendis halihazırda Hochtief, Bitburger, Lufthansa, AboutYou, WWF ve Personio gibi 1.000’den fazla şirketten oluşan müşteri tabanına sahip. Yeni sermaye ile birlikte şirket, 2023’ün sonuna kadar uluslararası alanda genişlemek ve Avrupa’da daha fazla aktif olmak istiyor.

Güncel İçerikler