Apple, geliştiricilerin özel teklif kodları oluşturabilmesini sağlayan yeni özelliğini duyurdu

Apple, geliştirilerin kullanıcılara özel indirimler oluşturabilmesini sağlayan ve çoklu kullanımlar için uygun olan teklif kodları özelliğini paylaştı.

Teknoloji devi Apple, geliştiricilerin işlerine yarıyacak yeni özellikleri duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen WWDC20 ile birlikte geliştirici sayfasını tamamen yenileyen Apple, uygulama sektörüne olan ilgisini oldukça sık gösteriyor. Son güncellemesi ile şirket, uygulama geliştirilerinin abonelerine özel teklifler için kod oluşturabilmesini sağlıyor.

Bugüne kadar tek kullanımlık kodlar oluşturabilen geliştiriler, kullanıcılarına uzun süreli bir kod maalesef tanımlayamıyor ve uygulamalarını bu pazarlama yöntemiyle kullanıcıya ulaştıramıyorlardı. Apple Developer web sitesinin güncellenmesi ile birlikte müşterilere özel kod oluşturabilmenin yolu oluşturuldu.

Türkiye’de bilindik e-ticaret sitelerindeki kod mantığı ile birebir aynı olan teklif kodlarına örnek vermek gerekirse “KISTATILI20” gibi bir örnek verilebilir. Daha öncesinde indirim kodları tek seferlik kullanılabiliyordu. Bu, her kişi için ayrı bir kod oluşturulması gerektiği anlamına geliyordu. Apple, konu hakkındaki açıklamasında özel teklif kodlarının “yeni aboneler edinme, elde tutma ve geri kazanma” için kullanılacağını düşünüyor:

“Yeni aboneler kazanmak, elde tutmak ve geri kazanmak artık daha da kolay. Tek kullanımlık kodlara ek olarak, artık App Store Connect’te her biri seçtiğiniz benzersiz bir adla (SPRINGPROMO gibi) özel kodlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca her kod, doğrudan bir URL aracılığıyla veya uygulama içinde de kullanılabilecek.”

Apple, her uygulamanın 3 ayda 1 kez olmak şartıyla 150.000 kullanıcıya kadar ulaşabilen kodlar oluşturulabileceğini belirtiyor. Ek olarak şirket, kullanıcıların elle veya URL yardımıyla bu kodu kullanabileceklerini belirtiyor. App Store Connect portalı üzerinden yapılaması gerekenleri açıklayan Apple’ın bu kılavuzuna ulaşmak için buraya tıklayın. Aynı zamanda Apple, özel teklif kodlarının kullanılabilmesi için iOS 14.1 veya üstü bir cihaza sahip olunması gerektiğini hatırlatıyor.

Güncel İçerikler