Elektrikli araç şarj ekipmanları üreticisi Blink Charging, General Motors bayilerine şarj cihazları tedarik edecek

Elektrikli araç şarj ekipmanlarının önde gelen üreticisi Blink Charging, ABD ve Kanada’daki General Motors (GM) bayilerine elektrikli araç şarj cihazları tedarik edeceğini duyurdu.

Elektrikli araç şarj kurulumları sağlayan ABM ile birlikte çalışan Blink, seçili GM bayilerine şarj cihazları göndermeye şimdiden başladı. İlk olarak, şirketin en hızlı şarj noktası olan IQ 200 Level 2, katılımcı General Motors bayilerine kuruldu. Şirket, ABD ve Kanada’daki GM bayilerine önümüzdeki birkaç ay içinde ek şarj istasyonları sağlamak için siparişler olduğunu söylüyor.

Elektrikli araçların şarj sürelerini azaltan ve filolar için tasarlanmış olan IQ 200, en hızlı Seviye 2 şarj istasyonlarındandır. Ayrıca, duvara montaj ve direğe montaj gibi seçenekler dahil olmak üzere çoklu dağıtım seçenekleriyle “maksimum esneklik ve müşteri kontrolü” sağlar.

Blink Charging Kurucusu ve CEO’su Michael D. Farkas, General Motors’un büyüyen EV modellerini şarj etmek için gerekli aletleri GM bayilerine getirmekten gurur duyduklarını belirtti. Blink, GM ile yapılan anlaşmanın otomobil üreticisinden bir yatırım içermediğini söylüyor.

Küresel elektrikli otomobil satışlarının 2025 yılına kadar 10 milyonu geçmesi bekleniyor. Bu doğrultuda adım atan Blink Charging, çok sayıda konum türünde benimsemeyi yaygınlaştırmak için önemli stratejik ortaklıklar kurdu. 13 ülkede 30.000’den fazla şarj noktası kuran şirket, elektrikli araç sürücülerinin herhangi bir zamanda araçlarını kolayca şarj etmelerine olanak sağlıyor.

Geniş kapsamlı express taşıma hizmeti FedEx’in, General Motors’un yeni elektrik dağıtım ve lojistik işletmesi BrightDrop ile işbirliği içerisinde olduğunu geçtiğimiz ay sizlere aktarmıştık.

Güncel İçerikler