Dikey tarım girişimi Vertical Future, 21 milyon sterlin yatırım aldı

İnsanları sürdürülebilir yollarla besin açısından zengin mahsuller üretmeye teşvik eden Vertical Future, 21 milyon sterlin yatırım aldı.

Dikey tarım girişimi Vertical Future, A Serisi finansman turunda 21 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu. Bugüne kadar 26.1 milyon sterlin yatırım alan şirketin Seri A finansman turuna Gregory Nasmyth, Nickleby Capital, Dyfan Investment ve SFC Capital katılım gösterdi.

Geçtiğimiz ay Berlin merkezli dikey tarım girişimi Infarm’ın 200 milyon dolarlık D Serisi finansman turunu sizlerle paylaşmıştık. 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan Infarm, Avrupa’nın ilk dikey tarım unicorn’u olarak yerini almayı başarmıştı. Vertical Future, yaptığı açıklamada, Infarm gibi rakipleriyle benzer marka bilinirliğine sahip olmasa da, bu sahada önemli bir oyuncu olduğunu dile getiriyor.

Vertical Future, Jamie Burrows ve Marie-Alexandrine Burrows tarafından 2016 yılında kuruldu. Yalnızca dikey tarım donanım ve yazılım teknolojileri kurmakla kalmayan şirket, ayrıca operasyonel destek ve danışmanlık hizmetleri sunar. Girişim, insanları en uygun, verimli ve sürdürülebilir şekilde besin açısından zengin mahsuller üretmeye teşvik etmeye kararlı olduğunu söylüyor.

Şirket ayrıca, Cambridge Üniversitesi, Loughborough Üniversitesi ve NIAB ile birlikte aktif bir Ar-Ge programı geliştiriyor. Londra merkezli şirket, İngiltere, İrlanda, İtalya ve Singapur’daki projelerini içeren bir boru hattına sahip. Büyümesini daha da hızlandırmak isteyen girişim, İngiltere’deki birçok büyük perakende ve lojistik markasıyla ileri düzeyde görüşmeler yapıyor.

ABD’de sınır ötesi araştırma projeleri düzenleyen Vertical Future, Birleşik Krallık’ta 6 çiftlikten oluşan bir üretim alanına sahip. Kuzey İtalya’da büyük bir ortaklık kurmasının yanı sıra, Fransa ve Belçika’da büyük ölçekli inşaatlar planlıyor. Şirket ayrıca, Singapur ve Güneydoğu Asya bölgesi için bölgesel bir genel merkez kurulumunun planlarını yapıyor.

Vertical Future, son finansmanı çiftliklerinin kurulumunu ilerletmek ve 2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda 60’ın üzerinde çalışan işe alarak ekibini büyütmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler