Almanya merkezli mekan içi tarım girişimi Infarm, 200 milyon dolar yatırım aldı

%95 daha az arazi ve su kullanımı sağlaya Berlin merkezli mekan içi tarım girişimi Infarm, 200 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Almanya merkezli dikey tarım firması Infarm, D Serisi finansman turunu başarıyla tamamlayarak 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Qatar Investment Authority (QIA) tarafından yönetilen finansman turu, şirketin bugüne kadarki finansmanını 600 milyon doların üzerine çıkarırken, şirketin değerlemesini 1 milyar doların biraz üzerinde bir seviyeye getirdi. Böylece Infarm, Avrupa’nın ilk dikey tarım unicorn’u olarak yerini almayı başardı.

Girişim, mekan içi özel tarım dolapları ile doğrudan kökünden kopararak sebze tüketmenizi sağlıyor. Mini bir çiftlik olarak da adlandırılan Infarm, sebze ve meyvelerin dalından marketlere gelene kadarki uzun yolculuklarının önüne geçiyor. Şirket, toprağa dayalı tarıma göre çok daha az kaynak tüketirken üstün tazeliği korumak için 2013 yılında kuruldu. Şu anda ürettiği 75’ten fazla farklı bitki, salata ve yeşil yapraklı sebze çeşidine ek olarak şirket, önümüzdeki yıl portföyünü mantar, çeri domates, bezelye ve çilek gibi 40 yeni ürünle genişletmek için çalışıyor.

Infarm’ın tarım modeli, su ve besin maddelerini geri dönüştürerek ve bitkilerin buharlaşan suyunu kullanarak %95 daha az arazi ve %95 daha az su gerektirir. Dünya çapında 1.000’den fazla kişiden oluşan çok uluslu bir ekibe sahip olan Infarm, Amazon Fresh, Auchan, Casino, E.Leclerc, Edeka, Empire Company Ltd. dahil olmak üzere 30’dan fazla büyük gıda perakendecisi ile ortaklık kurmuştur.

Infarm kurucu ortağı ve CEO’su Erez Galonska, yaptığı açıklamada, bu stratejik yatırımın şirketin hızlı küresel genişlemesini sağlamak amacıyla kullanılacağını açıkladı. Galonska, finansmanın ayrıca Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’daki tüketicilere daha fazla ürün çeşidi yetiştirebilmek için Ar-Ge çalışmalarını destekleyeceğini belirtti. Ancak, finansmanın çoğu, Infarm’ın ABD, Kanada, Japonya ve Avrupa’nın diğer bölgelerine odaklanan uluslararası genişleme planlarına gidecek.

Güncel İçerikler