Ödeme şirketi Bolt, 355 milyon dolar yatırım alarak 11 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Küresel bir ödeme şirketi olan Bolt, 355 milyon dolar yatırım alarak 11 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Şirket, önümüzdeki 18 ay içinde 100 milyon tüketicinin Bolt müşteri ağında yer alacağını söyledi.

Ödeme teknolojisi şirketi Bolt, E Serisi finansman turunda 355 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugünkü finansmanın ardından şirketin değerlemesi 11 milyar dolar seviyesine yükseldi.

BlackRock liderliğindeki yatırım turuna Schonfeld, Invus Opportunities, H.I.G. Growth, CE Innovation Capital, Activant Capital ve Moore Strategic Ventures da katılım sağladı.

Covid-19 pandemisi, e-ticareti insanların alışkanlıklarının merkezine koydu. B2B e-ticaret, yatırımcılar ve kurucular için önem arz ederken, birçok işletme hızla çevrimiçi pazaryerlerini benimsemeye başladı. Daha geniş faaliyetler için artan talebi karşılamak ve tam kapsamlı bir ödeme platformu sunmak ise küresel ödeme şirketlerine düşüyor. Bu alanda büyük bir açığı kapatan Bolt, yüz milyarlarca dolar değerinde olan Stripe, Shopify ve Checkout.com gibi şirketlerle rekabet içerisinde. Geçtiğimiz hafta küresel ödeme şirketi Checkout.com’un 1 milyar dolar yatırım aldığını ve 40 milyar dolar değerlemeye ulaştığını sizlere aktarmıştık.

Bu yeni finansman, Bolt’un D Serisi finansman turunda 393 milyon dolar yatırım almasından yaklaşık üç ay sonra geldi. Toplamda 1 milyar dolar yatırım alan şirket, 2021 yılında birçok önemli dönüm noktasına imza attı.

Bolt, 2021 yılında Avrupa’ya açıldı ve Benefit Cosmetics gibi yeni müşterilerle çalışmaya başladı. Ayrıca, geçtiğimiz yıl, müşteri girişlerini yeniden tanımlayan ve mağaza hesaplarını Bolt hesaplarıyla birleştiren SSO Commerce adındaki ürününü piyasaya sürdü. Adobe ve PrestaShop ile yeni stratejik ortaklıklar kuran şirket, 2021 yılında ayrıca, İsveç merkezli Tipser‘ı satın aldı.

Geçen yıl boyunca satıcı başına brüt mal değerini %80 oranında artıran Bolt, 2020’ye göre hesaplarında %180 artış elde etti. Şirket ayrıca önümüzdeki 18 ay içinde 100 milyon tüketicinin Bolt ağına katılmaya hazır olduğunu söylüyor. Bolt, 200’den fazla şehirde uzaktan çalışan 600 kişiye istihdam sağlıyor.

Güncel İçerikler