Girişimlere 50 lirayla bile yatırım yapabileceğiniz platform: fonbulucu

Enis Erdem Yurdatapan, konuğumuz olarak fonbulucu'yla girişimcilerin ve yatırımcıların akıllarında kalan tüm soruları cevapladı.

fonbulucu, SPK’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “Paya Dayalı Kitle Fonlaması” alanında ilk kez faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan bir finans teknolojileri girişimidir.

fonbulucu’nun Co-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan, konuğumuz olarak platformla ilgili derinlemesine detaylı bilgi verdi. Girişimcilerin ve yatırımcıların akıllarında kalan tüm soruları cevapladı.

Platforma 2021 yılı itibariyle 1000’den fazla girişim finansmana erişmek için başvurdu. Yatırım turuna çıkmaya hak kazanan 21 girişimden, 18 tanesi kampanyasını başarıyla sonuçlandırarak toplamda 25 milyon TL para topladı. Sisteme bugüne kadar 12.000 kişi üye oldu ve dijital girişimcilik yatırımcılığı ile tanıştı.

fonbulucu, paya dayalı kitle fonlama platformu, melek yatırım ağı, girişim sermayesi yatırım fonu ve eğitim şirketi ile birlikte kurduğu 4’lü yapının gücüyle 2022 yılında 150 Milyon TL, 2023 sonuna kadar ise 1 Milyar TL finansman hacmine ulaşmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler