Apple, App Store geliştiricilerinin bugüne kadar 260 milyar dolar kazandığını söyledi

2021 yılını özetleyen bir gönderi paylaşan Apple, App Store geliştiricilerinin 2008 yılından bu yana 260 milyar dolar kazandığını açıkladı.

Apple, pazartesi günü yaptığı bir basın açıklamasında, App Store geliştiricilerinin 2008’den bu yana 260 milyar dolardan fazla kazandığını açıkladı. Geçtiğimiz ocak ayında benzer bir basın açıklamasında şirket, geliştiricilerin 200 milyar dolar kazanmış olduğunu söylemişti. Bu bilgi, yalnızca 2021 yılında App Store geliştiricilerinin yaklaşık 60 milyar dolar kazanmış olduğunu ortaya koyuyor.

App Store’s Today tab on iPhone 13 Pro.

175 ülkede her hafta 600 milyondan fazla kişiyle buluşan App Store, 2008’de piyasaya sürülmüştü. Uygulama o günden bu yana dijital ürün ve hizmet satan geliştiricilere 260 milyar dolardan fazla kazandırdı. Apple’ın açıklamasına göre App Store, 2021’de Noel ve yılbaşı arasındaki tatil döneminde 2020’nin aynı dönemine kıyasla çift haneli bir büyüme sağladı.

Apple’ın Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, şirketin birinci sınıf hizmetlerinin ne kadar gerekli olduğunu 2021 yılında kanıtladığını iddia ediyor. Cue, 745 milyonun üzerinde ücretli abonelik sahibi olan Apple’ın dünya genelinde 1 milyardan fazla cihazdaki kullanıcıları birbirine bağladığını söylüyor.

Apple Music’s spatial audio section on iPad Pro.

Geçtiğimiz yıl Apple Music de birçok yenilik ile kullanıcılarla buluştu. Şirketin aktardığı verilere göre uygulama, 90 milyondan fazla şarkı içeriyor. Apple Music, otomatik oynatma, şarkı sözü paylaşımı, şehir listeleri, hareketli kapak resmi ve gelişmiş arama gibi birçok yeni özellikle müzik keşfetme ve dinleme deneyimini değiştirdi.

Three Apple Watch Series 7 devices with Time to Run episodes from London, Brooklyn, and Miami Beach.

Apple, “Yeni bir yıl başlarken Apple Fitness+ dünyanın dört bir yanındaki insanları halkalarını tamamlamaya ve hem zihinsel hem de fiziksel olarak daha sağlıklı bir gün yaşamaya motive etmeye devam ediyor” sözlerine yer verdi. Fitness+ bugün, belirli büyük şehirlerde popüler koşu rotalarını içeren, kullanıcıların daha istikrarlı ve daha iyi koşucular olmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış sesli bir koşu deneyimi olan Time to Run‘ı tanıttı.

Güncel İçerikler