The New York Times, The Athletic’i 550 milyon dolar karşılığında satın aldı

The New York Times Company, ulusal ve yerel spor haberleri yayınlayan San Francisco merkezli The Athletic'i 550 milyon dolar karşılığında satın aldı.

The New York Times Company, spor haber sitesi The Athletic‘i 550 milyon dolar karşılığında satın almak için bir anlaşmaya vardı. İlk olarak The Information tarafından paylaşılan haber, kısa süre içinde iki şirket tarafından doğrulandı. Bu gelişme, The Times’ın bugüne kadarki en büyük satın almalarından biri oldu.

2025 yılına kadar 10 milyon aboneye ulaşmayı hedefleyen The Times, son çeyrek itibariyle 8,4 milyon aboneye sahipti. Geçtiğimiz birkaç yılda birçok yerel yayın kuruluşu başarısız olurken, The New York Times başarısını sürdürdü ve 2025 hedefine çok daha kısa bir sürede yaklaştı. New York Times Company CEO’su Meredith Kopit Levien perşembe günü satın alma ile ilgili bir açıklama yayınladı. Şu anda 10 milyondan fazla aboneye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Levien, satın almanın The Times’ın potansiyel abone pazarını genişleteceğine inandığını belirtti.

2016 yılında kurulan San Francisco merkezli The Athletic, Kasım 2021 itibariyle yılda yaklaşık 72 dolar ödeyen 1,2 milyon aboneye sahip. Ulusal ve yerel spor haberleri sunan The Athletic, The Times’a göre 200’den fazla spor takımı hakkında haber içeriği üretiyor. Web sitesinde 400’den fazla editoryal çalışanı olan yayın kuruluşu, 2.000’den fazla editoryal çalışanı olan The Times için büyük bir fırsat diyebiliriz. The Athletic tarafından aktarılan bilgiye göre 2022’nin ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen satın alma işleminin ardından aboneler için bir değişiklik olması şimdilik söz konusu değil.

The Athletic kurucuları; Alex Mather ve Adam Hansmann

Abonelik tabanlı dijital medya kuruluşları, reklam gelirleri elde eden teknoloji devleriyle rekabet etmenin farklı yollarını buluyor. Örneğin Alman yayın kuruluşu Axel Springer’ın siyasi haber kuruluşu Politico’yu satın aldığını Ağustos 2021’de sizlerle paylaşmıştık. Aralık 2021’de ise Vox Media, çevrimiçi medya kuruluşu olan Thrillist’in sahibi Group Nine’ı satın aldığını duyurmuştu.

Güncel İçerikler