Alman medya devi Axel Springer, siyasi haber kuruluşu Politico’yu satın alıyor

Geçtiğimiz senelerde Türkiye'den çekildiğini duyuran Alman medya devi Axel Springer, ABD merkezli Politico'yu satın almaya hazırlanıyor.

Avrupa’nın en büyük yayıncılık şirketlerinden olan Axel Springer, siyasi haber kuruluşu Politico‘yu satın alacağını duyurdu.

Politico’nun, Axel Springer bünyesine katılacağına dair iddialar birkaç haftadır tartışılıyordu, ancak iki şirketten de bir açıklama yapılmamıştı. Cuma günü paylaşılan açıklama ile birlikte, Alman medya kuruluşu Axel Springer, 2007 yılında kurulan siyasi haber kuruluşu Politico’yu satın alacağını doğruladı. Anlaşmaya göre Axel Springer, ortak girişimi Politico Europe’un kalan %50 hissesinin yanı sıra yayıncı Robert Allbritton‘ın teknoloji haberleri web sitesi Protocol‘ü de bünyesine katıyor.

Siyasi ve politika haberlerini öncelikli olarak web sitesi ile sunan Politico, aynı zamanda basılı medya, radyo ve podcast formatlarında da yayıncılık yapıyor. Kuzey Amerika’da 700’den fazla çalışanı bir araya getiren şirket, işletmeler arası abonelikler ve reklamcılık yoluyla gelir elde ediyor.

Axel Springer tarafından yapılan açıklamada, Politico’nun, Axel Springer’ın portföyünü güçlendireceği; Washington D.C.’de, ABD’de ve tüm dünyada politika ve politikanın iç perspektifini sunan yetkili bir sesle tamamlayacağı belirtildi. Önemli konularda gündemin belirlenmesinde katkısı büyük olan Politico’nun yayıncılık modelinin, istikrarlı bir büyüme ve ileriye dönük daha güçlü genişleme için kanıtlanmış bir stratejiye sahip olduğuna dikkat çekildi.

Dünya basınında anlaşma değerinin 1 milyar doların üzerinde bir rakam olduğu konuşulsa da, iki şirket de bu konudaki sessizliğini koruyor. Robert Allbritton, Politico ve Protocol’ün yayıncısı olarak devam ederken, Politico Europe ve Protocol’ün yayınları Axel Springer’ın ABD merkezli diğer markaları tarafından yapılacak. Açıklamaya göre, satın alma işleminin 2021’in son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Güncel İçerikler