Spor uygulamaları için AR lensleri tasarlayan Mojo Vision, 45 milyon dolar yatırım aldı

Giyilebilir teknoloji ve kişisel performans verilerini birleştiren yeni nesil kullanıcı deneyimleri sunan Mojo Vision, çok sayıda spor ve teknoloji markasıyla stratejik ortaklıklar kurdu.

Artırılmış gerçeklik kontakt lenslerini spor ve fitness uygulamalarıyla çalışacak şekilde uyarlayan Mojo Vision, 45 milyon dolar yatırım aldı. Nisan 2021’de 51 milyon dolar yatırım alan şirket, bugün B-1 serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

Amazon Alexa Fund, PTC, Edge Investments, HiJoJo Partners, NEA, Liberty Global Ventures, Advantech Capital, AME Cloud Ventures, Dolby Family Ventures, Motorola Solutions ve Open Field Capital finansman turuna destek veren isimler arasında yer aldı. Bu yatırım ile birlikte Mojo Vision’ın bugüne kadarki aldığı toplam yatırım miktarını 205 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Saratoga, Kaliforniya merkezli Mojo Vision, artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknoloji ve kişisel performans verilerini birleştiren yeni nesil kullanıcı deneyimleri sunuyor. Yıllar süren bilimsel araştırmalar ve sayısız teknoloji patenti ile desteklenen Mojo Vision lensleri, kullanıcıların doğal görüş alanına engel olmadan veya hareket kabiliyetini kısıtlamadan görüntü sembol ve metinleri yerleştirir. Spor ve teknoloji markalarıyla ortaklıklar kuran girişim, giyilebilir teknoloji alanında büyük bir fırsat bulduğunu söylüyor. Şirketin ilk stratejik ortaklıkları arasında Adidas Running, Trailforks, Wearable X, Slopes ve 18Birdies yer alıyor.

Mojo Vision, veri konusunda bilinçli sporculara Mojo Lens’in sezgisel eller serbest ve göz kontrollü kullanıcı arayüzü aracılığıyla performans verileri ve gerçek zamanlı istatistikler sağlar.

Şirket, yalnızca spor ve teknoloji şirketleriyle çalışmıyor. Buna ek olarak, gelişmiş görüntüleri kullanarak görme bozukluğuyla mücadele eden insanlara yardımcı olmak için ürününün erken bir uygulamasını planlıyor. Girişim, tıbbi cihazlara güvenli ve zamanında erişim sağlamak için Breakthrough Devices Program aracılığıyla ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile aktif olarak çalıştığını söylüyor.

Güncel İçerikler